'Nødråb' forenede familien i Ringeby

'Nødråb' forenede familien i Ringeby
Liv er nu sammen med begge sine forældre, René Hansen og Line-Maj Brandhøj Hansen, i hverdagen, efter at familien har lejet et hus på Rømeregårdsvej. Foto: Jens-Erik Larsen
TILFLYTTERE | RINGEBY | ABONNENT | 27. JUL 2021 • 19:30
Holger Larsen
Journalist
TILFLYTTERE | RINGEBY | ABONNENT
27. JUL 2021 • 19:30

Liv på 15 måneder tuller rundt på gulvet og hygger sig, og ind imellem kommer hun hen til bordet og skal op til sin far, René Hansen. Liv nyder tydeligvis, at far er til stede – og nu også på en ganske almindelig hverdag.

Det har Liv nemlig ikke været vant til hidtil i sit unge liv. Liv og hendes mor, Line-Maj Brandhøj Hansen, så tidligere kun Livs far i weekenden i den lille treværelses lejlighed i Roskilde. Mandag-fredag tilbragte René Hansen på sit job på Almegårds Kaserne.

Det fik midt i marts den lille familie til at udsende et nødråb på Facebook. De indledte opslaget:

"Er der nogen der kan hjælpe os?

Vi ønsker inderligt at samle vores lille familie igen.

Far René (34) gør tjeneste på Almegårds Kaserne, og har indtil nu pendlet frem og tilbage mellem Bornholm og Roskilde, hvilket har skabt savn både hos ham, lille Liv på 11 måneder, og mor Line-Maj (32), der nu er gravid igen".

Så skete der noget

– Vi havde været boligsøgende herovre i et stykke tid og var skrevet op hos Bo42 til en lejebolig. Vi havde også fået tilbudt noget, men det var ikke vildt attraktivt. Da vi blev gravide igen, begyndte det at haste en smule mere, siger René Hansen om opslaget.

Og så kan det nok være, at der skete noget.

– Vi fik tilbudt det hus her allerede samme aften, som opslaget var skrevet. Vi har været på nogle bornholmergrupper på Facebook i et stykke tid, og der er jævnligt folk, der søger efter bolig. Så jeg havde på ingen måde forestillet mig, at det ville gå så ekstremt hurtigt, siger René Hansen.

2.700 delinger

– Vi havde måske håbet på 100 delinger, men det blev til 2.700 delinger. Vi var meget overraskede over den interesse, supplerer Line-Maj Brandhøj Hansen.

– Det var meget rørende, også mange af mine gode kolleger delte opslaget. Men også lidt skræmmende, at det blev delt så mange gange. Nu er der 2.700 mennesker, der har delt et billede af mig på Facebook, funderer René Hansen.

– Det var måske det med at bringe familien ind i opslaget, som solgte det. Jeg tror, at mange med børn godt kan sætte sig ind i den situation, at vi har været hver for sig mandag-fredag, hvor Line-Maj har været alenemor, og kun været sammen i weekenden. Det er en vanskelig situation at være i, for man går glip af meget i børnenes udvikling, tilføjer René Hansen.

– Liv reagerede hver søndag, når René tog herover, og hun var ødelagt det meste af mandagen. Nu er lillebror på vej, og det ville ikke gå, hvis René fortsat skulle være væk fem dage om ugen. Nu skulle det være, og gerne, inden jeg skal føde, siger Line-Maj Brandhøj Hansen.

Dejligt med plads

Det lykkedes. Familien flyttede ind i det lejede hus på Rømeregårdsvej i Ringeby i begyndelsen af juli, og lillebror ventes at komme til verden midt i august.

– Vi boede på 67 kvadratmeter i Roskilde, og der var ingen legeplads i nærheden. Nu har vi fået en have, og det er virkelig godt for Liv, og så er det bare dejligt med så meget plads omkring sig. Vi har været meget heldige, for ellers er det ikke til at finde noget at leje – og slet ikke noget, der er til at betale. Allerede nu er vi blevet glade for at bo her – ikke bare her i huset, men på øen. Selv om jeg har arbejdet her i snart to år, har jeg ikke set så meget af Bornholm, og det er først nu, at jeg begynder at opleve øen, siger René Hansen.

Opklaringsbataljonen

Det var et stort ønske, der gik i opfyldelse for René Hansen, da han i oktober 2019 startede i Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne. Line-Maj, der er socialpædagog, arbejdede i et botilbud for voksne med forskellige funktionsnedsættelser.

– Lige før jeg skulle begynde herovre, fandt vi ud af, at Line-Maj var gravid, fortæller René Hansen, der siden er blevet chef for Opklaringsbataljonens 2. eskadron.

Det er gået stærkt med flytningen, og der har også været en del praktiske ting, der skulle afklares omkring graviditeten, men alligevel erklærer parret allerede nu, at de føler sig godt modtaget på Bornholm.

De ser tiden an

– Folk er meget imødekommende overfor tilflyttere. Men man er som tilflytter også nødt til at være opsøgende, hvis man vil have et netværk, og det er vildt, hvor mange gode råd, man kan få på forskellige grupper på Facebook, siger Line-Maj Brandhøj Hansen.

De har talt om, hvordan de kan blive aktive i lokalsamfundet – for eksempel på middelaldercentret eller noget med spejder. Men det handler også om, hvor længe de bliver på Bornholm.

– Når man er ansat i forsvaret – og især som officer – bliver man flyttet rundt med nogle års mellemrum. Vi har set på boligmarkedet, men foretrækker lige nu at bo til leje, og så ser vi tiden an, siger René Hansen.