Møllers Dueodde Camping fik en god sæson med nye ejere

Møllers Dueodde Camping fik en god sæson med nye ejere
Morten Pedersen fra Møllers Dueodde Camping. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 27. JAN 2021 • 09:36
Af:
Laust Uhrskov Jordal
| ABONNENT
27. JAN 2021 • 09:36

ERHVERV

– 2020 var den første sæson, hvor vi skulle stå på egne ben. Da vi startede sidste år, og corona ramte, var vi bekymrede, men det endte med at gå godt.

Det fortæller Morten Pedersen fra Møllers Dueodde Camping. Sammen med sin kone Gitte ejer og driver han campingpladsen. I 2020 overtog parret pladsen fuldt ud efter et tre-årigt generationsskifte fra Claus og Anne Møller, der havde drevet Møllers Dueodde Camping siden 2001. 2020 skulle vise sig at blive et mildest talt interessant år at køre campingpladsen på egen hånd, men alt i alt endte sæsonen med at blive rigtig god for forretningen.

Resultatet for årsregnskabet 2019/2020 er ikke offentliggjort endnu, men er på vej, fortæller Morten Pedersen. Han anslår at resultatet kommer til at lyde på lige over en million kroner før skat. Det er omkring en fordobling af resultatet for året før, der lød på 612.000 før skat.

– Det er dejligt, at vi stadig kan lave penge, selv om vi ikke havde troet, vi skulle have fået sådan en sæson, siger Morten Pedersen.

Travlt fra juni

Normalt åbner Møllers Dueodde Camping den 8. maj og lukker den 20. september. Ligesom de fleste andre bornholmske overnatningsvirksomheder blev forsæsonen meget stille sidste år, mens højsæsonen virkelig eksploderede.

– Der kom for alvor gang i den, da de åbnede for færgen til Tyskland midt i juni. Der blev der virkelig travlt, og det var der hen over hele sommeren. Normalt har vi mest travlt i de dér tre uger i sommerferien, men sidste år så vi det forlænget til i hvert fald fem uger, siger Morten Pedersen.

– Vi har også haft mange flere danskere sidste år. Der var jo ingen, der kunne komme ud at rejse, så mange valgte at tage til Bornholm. Normalt er 75 procent af vores gæster tyskere, men sidste sommer var det nærmere 50/50. Så selv om det blev en stille forsæson, så blev det alt i alt et rigtig godt år for os. Hvis vi kigger på hele sæsonen samlet, så har vi måske haft en belægning på omkring 20 procent over det normale. Så jeg synes, vi har været heldige. Der er rigtig mange i branchen – hoteller, caféer og så videre, der lider her under coronapandemien. Men hos os går det rigtig godt, synes jeg, siger Morten Pedersen.


Foto: Jacob Jepsen

Ingen vintergæster

Morten og Gitte Pedersen har de seneste år fået bygget nogle hytter på campingpladsen, der skal kunne bruges til vintercamping, som de havde satset på, at de ville have mere af i vintersæson 2020/2021. Men på grund af den nuværende coronasituation er det altså ikke blevet til det store.

– Vi havde lidt gæster i hytterne i efterårsferien, men så er det ikke blevet til mere. Vi havde også håbet på, at der ville være aktivitet i juleferien og i vinterferien her i år, men som det ser ud nu, bliver der ikke noget af det, siger Morten Pedersen.

Lige nu går han og renoverer nogle af bygningerne på campingpladsen og er generelt ved at gøre klar til at åbne til en ny sæson. Efter planen skal Møllers Dueodde Camping åbne som vanligt den 8. maj.

– Vi er ret sikre på, at det godt kan lade sig gøre til den tid. Det er ikke fordi, vi har mange bookinger i forsæsonen, men i maj har vi små 20 fastliggere, der i hvert fald kommer, så der vil være lidt aktivitet, siger Morten Pedersen.

2021 bliver også travl

Hvordan resten af året kommet til at se ud, er det stadig svært at sige noget om, fortæller han.

– Det er et virkelig svært spørgsmål. Jeg tror, at hvis det bliver ligesom sidste år, og vi først for alvor kan åbne i juni, så skal vi stadig nok være godt med. Lige nu ser det lovende ud. Vi har allerede mange bookinger – nogle gæster bookede allerede efter deres besøg sidste år, så vi kan se, at der også bliver travlt til sommer, siger Morten Pedersen.

– Men vi må se det hele an. Lige nu er der alt muligt med nye coronamutationer fra England, Brasilien, Sydafrika, og vi ved jo, hvor hurtigt sådan noget kan brede sig og komme her til. Men økonomisk tror vi på, at det nok skal gå, og at vi i hvert fald i det mindste kan komme ud af året med et nul. Det skal bare kunne løbe rundt, siger han.

 


Møllers Dueodde Camping

har i alt 200 enheder: 160 campingspladser og 40 hytter. Hytterne er i forskellige størrelse. Ti af dem er isolerede, sådan så de kan bruges til vintercamping. I ydersæsonen beskæftiger campingpladsen omkring fire ansatte inklusive Morten og Gitte Pedersen.

I højsæsonen har Møllers Dueodde Camping en 10-12 medarbejdere, fortæller Morten Pedersen.