Middelaldertræf er lukket efter coronaudbrud

Foto: Jacob Jepsen
SUNDHED | ØSTERLARS
24. JUL 2021 • 09:25
Holger Larsen
Journalist

Bornholms Middelaldercenter i Østerlars holder lukket i dag lørdag på grund af det coronaudbrud, som har ramt middelaldertræffet.

– Alle aktører er blevet pcr-testet, og der var yderligere to tilfælde, som der skulle laves smitteopsporing på. Vi tog derfor til morgen beslutningen om at lukke i dag for at for at få ro på bagsmækken, så alle kan få truffet aftaler om isolation, og nærkontakterne kan blive opsporet, siger centrets direktør Jane Lindedam.

Centret udsendte sent fredag aften en opfordring til gæster på træffet onsdag-fredag til at lade sig pcr-teste, fordi fem aktører i træffet blev testet positive for covid-19 i en kviktest.

Seks bekræftede tilfælde

Lørdag morgen kunne man konstatere, at i alt seks tilfælde af covid-19 blandt aktørerne i løbet af natten var blevet bekræftet efter de mere sikre pcr-test. Dertil kommer yderligere et tilfælde med en aktør, der er gået i isolation, og som man også venter på bliver bekræftet smittet.

Middelaldertræffet lukker derfor en dag tidligere end beregnet, hvilket sker i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, smitteopsporingen og regionskommunens Center for sundhed, oplyser Jane Lindedam.

– Vi har underlagt vores aktører og formidlere de samme testregler som gæsterne og lidt mere til, og vi har sørget for selv at have testcenter på pladsen. Så kan det næsten ikke undgås, at man "fanger noget". Så vi kan se det positive i, at vi måske har gjort nogle smittekæder kortere ved, at vi alle er blevet testede, siger Jane Lindedam.

Vil åbne mandag

Direktøren oplyser, at hun regner med, at middelaldercentret kan åbne igen mandag.

– Det bliver uden Trup Ting Tang, fordi de er tæt på hinanden i akrobatik og børnegøgl, og der er et bekræftet tilfælde i truppen. Det betyder, at de skal testes på fjerdedagen og sjettedagen, så de er ikke på centret i næste uge.

– Søndag vil blive brugt på at gøre rent, spritte toiletter og kontaktflader af, og så er vi klar på mandag med nye folk på pladsen.

2.000 gæster

– Vi opfordrer alle gæster, der har været på centret onsdag, torsdag og fredag til at lade sig pcr-teste på fjerdedagen for deres besøg, siger Jane Lindedam.

Det drejer sig om cirka 2.000 personer, idet der har været i gennemsnit omkring 700 gæster på træffet hver af de tre dage.