Maling på skærme og tape på sensorer: 'Så er det bedre at henvende sig til os'

Maling på skærme og tape på sensorer: 'Så er det bedre at henvende sig til os'
Sådan ser Gudhjems nye gadelamper ud. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. NOV 2020 • 21:39
Af:
william brøns petersen
| ABONNENT
23. NOV 2020 • 21:39
BELYSNING

Hvis du på den ene eller anden måde bliver generet af den nye belysning, der i øjeblikket sættes op, er der formentlig hjælp at hente. Det fortæller Chano Wermelin-Larsen, der er elmontør hos El Og Vvs Center, som sammen med Knudsker El opsætter de nye armaturer.

Opfordringen kommer, efter man er blevet opmærksom på, at lysgenerede borgere tilsyneladende har forsøgt at dæmpe eller skærme for gadebelysningen med lidt alternative løsninger.

– På nogle af de gamle og nye amaraturer har der har været sat interimistisk afskærmning på. For eksempel er der nogen, der malede et amartur sort eller har sat tape på sensoren, fortæller Chano Wermelin-Larsen og tilføjer:

– Så er det bedre at henvende sig til os eller kommunen, og så kan vi finde en løsning. Det har vi mange muligheder for.

Der findes flere typer armaturer, som kan justeres på mange forskellige måder, så problemet kan løses, fortæller Chano Wermelin-Larsen. Blandt andet kan forskellige skærme og folier påmonteres, lysintensiteten kan justeres, og sensorer kan slås til og fra.

– Da det er kommunens ansvar, er den nemmeste og mest korrekte måde at henvende sig til kommunen, siger han.

Hvis man vil henvende sig til kommunen angående gadebelysning kan det gøres på mailadressen gadelys@brk.dk.