Lokale fonde støtter Folkemødet med 2,7 millioner kroner
Folkemødet 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

23. FEB 2021 • 13:31 • AF LISBET HOLST • GRATIS

Lokale fonde støtter Folkemødet med 2,7 millioner kroner

FOLKEMØDET

Sparekassen Bornholms Fond, Brødrene E. S. & A. Larsens Legat og Bornholms Brand har givet tilsagn om 2,7 millioner kroner til Folkemødet.

Pengene skal sikre Folkemødet i en vanskelig coronatid, styrke ungdomsdeltagelsen og den bornholmske identitet på Folkemødet.

Det skriver Foreningen Folkemødet i en pressemeddelelse.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup, er utrolig taknemmelig for opbakningen.

– Folkemødet er hele Danmarks Folkemøde, men har rod i den bornholmske granit, og det skal vi have for øje. Vi skal som værter vise, hvad Bornholm har at byde på, også i et anderledes år, hvor vi ikke kan samles, som vi plejer. Derfor går en del af dette samarbejde på at sikre, at vi kan gennemføre et anderledes Folkemøde, hvor flere vil deltage digitalt. Både fysiske og digitale gæster skal ikke være i tvivl om Folkemødets bornholmske identitet, siger Camilla Laudrup i pressemeddelelsen.

Direktøren peger på, at Folkemødet i forvejen har et godt samarbejde med en række bornholmske aktører, og at man i de kommende år vil skrue op for det lokale samarbejde.

I Sparekassen Bornholms Fond glæder man sig over samarbejdet.

– Først og fremmest er det vigtigt for os at sikre, at Folkemødet overlever coronaen. Folkemødets betydning for både demokratiet og for Bornholm kan ikke undervurderes. Men vi støtter med vores bevilling også op om den udviklingsindsats, som Folkemødet nu påbegynder, siger Peter Stange Jensen, formand Sparekassen Bornholms Fond, i pressemeddelelsen.

For Brødrene E., S. & A. Larsens Legat er det særligt den styrkede indsats over for unge, der har været udslagsgivende for støtten.

– Folkemødet har en helt særlig rolle i vores demokrati. Ikke mindst i opgaven med at uddanne den næste generation af demokratisk sindede, siger Henrik Engell Rhod, formand Brødrene E., S. & A. Larsens Legat.

– Folkemødet er en fantastisk begivenhed, hvor vi samler hele Danmark på Bornholm. Her skal vi udnytte den mulighed, det er for at brande Bornholm. Derfor er vi glade for at bidrage til, at Folkemødet på hovedscenen og digitalt vil skrue op for markedsføringen af Bornholm og holde samtalerne på Folkemødet længere i live, både med en digital udvidelse og med folkemødearrangementer på Bornholm udenfor sæsonen, siger Per Hansen, bestyrelsesformand i Bornholms Brand i pressemeddelelsen.

Folkemødet har med corona-aflysningen i 2020 og udsigten til markante myndighedsrestriktioner til juni været økonomisk presset. Bornholms Regionskommune har tildelt foreningen bag festivalen en million kroner i ekstraordinært driftstilskud. Et flertal i Folketinget har netop vedtaget en bevilling på 2,9 millioner kroner til Folkemødet, ligesom en hel række partnere og sponsorer bakker op om Folkemødets overlevelse.

Folkemødet 2021 gennemføres i skalerbare og coronatilpassede rammer den 17.-19. juni.

 


Folkemødet

Sparekassen Bornholms Fond støtter Folkemødet med 1,5 millioner.

Brødrene E. S. & A. Larsens Legat støtter Folkemødet med 725.000 kr.

Bornholms Brand støtter Folkemødet med 500.000 kr.

Nogle af de aktiviteter, der støttes er:

En markant ny hovedscene med glas, så klipper og havet bliver en tydelig ’Tour de Bornholm-oplevelse’ til publikum på den digitale platforme med masser af bornholmsk markedsføring i samarbejde med bl.a. Destination Bornholm.

Demokratiaktiviteter i Folkemødehuset uden for uge 24.

Folkemødet Wildcard – ungeorganisationer kan komme gratis til Folkemødet ’21.

Foreningen Folkemødet melder inden den 1. marts ud om rammerne for Folkemødet 2021.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.