Ledige pladser på kaserne: 'Det er et fedt sted at være'

Ledige pladser på kaserne: 'Det er et fedt sted at være'
Daniel Seifert og Liv Holmgaard kan varmt anbefale unge bornholmere at søge ind ved Beredskabsstyrelsen. Foto: Holger Larsen
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 17. SEP 2022 • 15:49
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
17. SEP 2022 • 15:49

Beredskabsstyrelsen Bornholm holdt åbent hus med et håb om at få udfyldt nogle ledige pladser.


En bil er kørt ind i en bygning, som er brudt i brand, og flere menneskeliv er i fare. Beredskabsstyrelsen Bornholm bliver alarmeret og rykker ud for at klare ærterne.

Lørdag eftermiddag var det heldigvis bare en øvelse på Beredskabsstyrelsens kaserne i Allinge i anledning af dagens åbent hus-arrangement.

Hvert år bliver unge mennesker uddannet til at være med til at hjælpe i sådanne situationer på Beredskabsstyrelsens afdelinger rundt om i landet, blandt andet på Bornholm. Netop nu er man i den usædvanlige situation, at der ikke er så mange værnepligtige på listerne til Beredskabsstyrelsen, som man er vant til. Derfor har man i Allinge ledige pladser på de kommende hold, som starter i december og marts.

En varm anbefaling

To af de unge, som har deres daglige gang på kasernen, kan varmt anbefale unge bornholmere at søge ind som værnepligtige og uddanne sig til redningsspecialister.

– Det er et fedt sted at være, og man er her i ni måneder, hvilket er længere tid end en normalt værnepligt i Hæren for eksempel. Vi lever tæt sammen, og vi bliver her ofte i weekenderne, hvilket giver et godt sammenhold, siger Liv Holmgaard, der efter sin værnepligt på kasernen er fortsat som konstabel.

Liv Holmgaard, der er fra Nordvestsjælland, fylder 20 år lige om lidt. Det gør Daniel Seifert fra Rønne også. Han er tre måneder inde i sin værnepligt.

– Jeg nyder hver eneste dag. Det, der tiltalte mig mest, er, at jeg får en uddannelse med en god løn oveni. Man lærer rigtig mange ting, som man ellers ikke normalt kommer i nærheden af. Jeg er uddannet brandmand nu, så jeg kan arbejde på en kommunal brandstation. Man får ekstra opgaver i Beredskabsstyrelsen, så man får faktisk en udvidet brandmandsuddannelse, siger Daniel Seifert.

Liv Holmgaard supplerer:

– Man får rigtig mange ting med sig, og det åbner for mange muligheder. Man bliver udfordret både psykisk og fysisk på øvelser og lærer sig selv og andre at kende. Man bliver stærk, fordi man bliver udfordret på så mange områder.

De to lægger også vægt på, at man som værnepligtig ved Beredskabsstyrelsen på Bornholm får lidt ekstra, nemlig uddannelse i klatring på de stejle klipper.


Som værnepligtig i Beredskabsstyrelsen kan man blive uddannet til brandmand. Ved lørdagens åbent hus kunne andre også få lov til at sprøjte med vand i lidt større mængder. Foto: Holger Larsen


Springbræt til politiet

– Vi får en viden om katastrofeførstehjælp, så det er også et godt springbræt til at søge ind i politiet, eller hvis man vil være ambulanceredder.

– Min drøm er at komme ind ved politiet og blive hundefører. Men jeg er stadig for ung til at søge ind ved politiet (man skal være 21 år ved studiestart, red.), så jeg vil gerne bruge noget mere tid herovre og hjælpe til, siger Liv Holmgaard.

– Selv om man ved, hvad man vil, så er det stadig en god idé at søge ind her. Jeg ved ikke, om jeg vil søge ind på sergentskole, men det pynter i hvert fald på cv’et, at man har været i Beredskabsstyrelsen. Når man taler med lidt ældre mennesker, der har været her, kan man høre, at det er et minde for livet at have været i Beredskabsstyrelsen. Man får så mange oplevelser, gode venskaber, og man udvikler sig selv som person, siger Daniel Seifert.