'Kollegerne så, at min ene kind hang lidt, og ringede efter en ambulance'

'Kollegerne så, at min ene kind hang lidt, og ringede efter en ambulance'
Mogens Holm-Jensen er ny ejerrådgiver hos Feriepartner Bornholm. Foto: Jens-Erik larsen
| ABONNENT | 6. MAR 2021 • 14:58
| ABONNENT
6. MAR 2021 • 14:58

DAGENS NAVN: Blodproppen var kroppens måde at sige stop på, siger bankmanden, der har fået nyt job i sommerhusbranchen

Du er lige startet som ejerrådgiver hos Feriepartner Bornholm. Hvad lavede du før det?

Jeg var med til at åbne Diskontobanken - den senere Sydbank – i Rønne i 2001. Fra 2008 til 2017 var jeg økonomicontroller på Færgen, og så kom jeg tilbage til Sydbank og var der i fire år som afdelingsleder og rådgiver.

Hvorfor besluttede du dig for at forlade dit job i banken?

Jeg syntes, finansverdenen havde forandret sig markant i de år, jeg var væk. Som afdelingsleder var det vigtigt for mig, at mine medarbejdere havde en god dag på arbejde hver dag. Desværre var min oplevelse, at tiden til at give kunderne en god oplevelse føltes mindre og det påvirkede naturligvis et hold af superdygtige og servicemindede rådgivere. Og så fik jeg en passerende blodprop i hjernen i december, som fik mig til at tage nogle ting op til overvejelse. Jeg følte mig ikke stresset, jeg sov godt om natten. Men en morgen hvor jeg skulle fremlægge noget, som ikke var svært, kunne jeg pludselig ikke få ordene ud. Kollegerne så, at min ene kind hang lidt, og ringede efter en ambulance. Blodproppen var kroppens måde at sige stop på.

Hvad skal du lave som ejerrådgiver?

Jeg skal være den primære kontakt til sommerhusejerne, som vi har cirka 550 af, og så skal jeg oplyse de nye ejere om, hvad vi kan. Vores opgave er jo at gøre det nemt for ejerne at leje deres sommerhus ud. Vi skal have styr på basale ting som rengøring og selve udlejningen og være klar til at løse akutte problemer, så udlejerne selv kan slippe ansvaret og nyde sommeren. Det skal være en god oplevelse at være sommerhusejer og udleje sit hus via Feriepartner.

Hvad er din styrke i forhold til dit nye job?

For mig er det en styrke, at jeg kender lokalområderne og er god til at tale med mennesker. Jeg tror på, at vi på Bornholm har et unikt ferietilbud til alle feriegæster. Derudover er jeg naturligt nysgerrig, hvilket jeg tænker er positivt i en meget serviceorienteret stilling. Hvis en kunde ringer og spørger på et hus, som så viser sig at være udlejet, så kan jeg sige: Vi har nabohuset.

Er der stigende efterspørgel på noget lige nu?

Tyskerne er altid interesseret i at være i nærheden af stranden, og så kommer der flere og flere, der efterspørger efter huse med lov til at medbringe hunde – også gerne to hunde. Så vi er på jagt efter endnu flere strandnære huse med plads til hunde, så vi har noget til alle de tyske forespørgsler i sensommeren.

Hvad er det, der efter din mening gør Bornholm til et attraktivt feriemål?

For mig er Bornholm helt fantastisk. Du kan komme fra sandstrand og skov til klipper på kun 20 minutter. Familien kan dele sig op med alt fra shopping til mountainbike i Almindingen om formiddagen, og så fortsat bruge eftermiddagen sammen uden at skulle bruge tiden på kørsel.

Hvordan holder du selv ferie?

Aase og jeg holder ferie, primært i Danmark, i vores campingvogn sammen med vores tre hunde. For os er det vigtigt, at vi kan komme ud i naturen og nyde de mange oplevelser som er lige for næsen af os alle. Derudover rejser jeg til USA hvert andet år sammen med en kammerat. Vi har sat os for, at vi skal besøge alle 50 stater, inden vi fylder 50. Vi har været afsted fem gange nu, og vi mangler kun tolv stater, inklusive Alaska og Hawaii.

Hvordan gør I?

Det foregår på den måde, at vi flyver til en af de store byer og lejer en bil, og så kører vi rundt i tre uger. Budgettet er på 20.000 kroner, inklusive billetter, billeje, hotel, alt. Det er billigt at rejse i USA, og jeg elsker simpelthen det land. Og jeg er kun 45 år, så vi når det. Vi tager otte stater til september.

 

Mogens Holm-Jensen

Alder: 45

Uddannelse: Bankuddannet i Danske Bank

Civilstand: Gift med Aase, der arbejder i Bornholms Brand

Hobbies: Løb, mountainbike, at lufte sine tre hunde