Jysk greve inspirerer på Bornholm: Mange vil begraves i skoven

| GRATIS
4. MAR 2020 • 18:57
Af: elisabeth-krogh

Jysk greve inspirerer på Bornholm: Mange vil begraves i skoven

Godsejer og greve Jannik Ahlefeldt-Laurvig fra godset Stensballegaard ved Horsens står bag firmaet Skovbegravelse.dk.

Firmaet etablerede sin første skovbegravelsesplads ved Stensballegaard i 2018, og det er den, som danner model for den nye Ibsker Skovbegravelsesplads. Erfaringerne fra Jylland er gode, fortæller han.

– Vi så et ønske og et behov for det, og det har vist sig at holde stik. Indtil nu har 49 valgt at blive begravet på skovbegravelsespladsen ved Stensballegård, og 150 har bestilt en plads, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig til Bornholms Tidende.

Skovbegravelse.dk er nu ved at etablere lignende pladser flere steder i landet, blandt dem altså på Bornholm.

– Vi fik ret hurtigt ideen til at etablere flere, fordi der er så stor interesse, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig.

Saltø Gods og Næstved Kommune er på vej med en skovbegravelsesplads i Borgnakke Skov, der forventes at åbne i løbet af 2020. Derudover bliver der også arbejdet på at etablere skovbegravelsespladser i blandt andet Lejre, Næstved og Vordingborg, og i række andre kommuner er der også interesse, oplyser han.

– Der er overvældende interesse for det, og skovbegravelsespladsen ved Stensballegaard blev taget meget positivt imod af både lokale, bedemænd og brugere. Vi har guidet rundvisning for interesserede en gang om måneden med mange deltagere hver gang, typisk 25-40 per gang, så der er stor interesse, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig.

Flere nyheder