Jobpatruljen kommer til Bornholm: Tjekker unges arbejdsforhold

4. JUL 2020 • 13:47 • AF ELISABETH-KROGH • GRATIS

Jobpatruljen kommer til Bornholm: Tjekker unges arbejdsforhold

Fra 6.-10. juli besøger Jobpatruljen unge feriejobbere på de bornholmske arbejdspladser.

Det er unge fra fagbevægelsens Jobpatruljen, der igen kommer ud i det bornholmske sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og sommerferiejob.

I hele landet afdækkede Jobpatruljen sidste år, at over 84 procent af fritidsjobberne oplevede brud på regler eller love på deres job. I år peger mange henvendelser til Jobpatruljen på en bekymrende udvikling i skyggen af coronapandemien, fremgår det af en pressemeddelelse forud for runden på Bornholm.

– Vi har desværre oplevet, at mange arbejdsgivere ikke har forstået, at hjemmeundervisning ikke betyder mindre skolearbejde. Alt for mange elever er blevet bedt om at arbejde mere end de tilladte 12 timer om ugen, påpeger Martin Thing, koordinator for Jobpatruljen i Hovedstaden.

Andre ting Jobpatruljen oplever, er at næsten halvdelen af de unge, de møder, bliver snydt for løn under sygdom, selv om de har ret til det. Samt at de unge laver tunge løft og arbejder langt mere, end de må og uden pauser. Mere end en tredjedel har ikke fået instruktioner i at undgå arbejdsskader.

Martin Thing tilføjer, at mange unge desværre ved alt for lidt om deres rettigheder i fritidsjobbet.

– Det er netop grunden til, at Jobpatruljen er så vigtig og derfor, vi forsøger at komme ud til så mange virksomheder og unge som muligt. Vi vil oplyse de unge om, hvad de har krav på, når de er på job.

Heldigvis er antallet af meget grove sager markant lavere, end hvad 84 procent kan indikere. Jobpatruljen må dog stadig hvert år tilkalde politi eller Arbejdstilsynet, fordi de unges arbejdskraft bliver udnyttet, oplyser Jobpatruljen.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.