Indskoling tilbage i dag efter covid-19-tilfælde

Indskoling tilbage i dag efter covid-19-tilfælde
Søstrene Katrine (tv) og Nana Strand ser tilbage på en uge med hjemmeundervisning. De sidder begge i skolebestyrelsen på Hans Rømer Skolen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 11. DEC 2020 • 10:45
Af:
anette-vestergaard
| ABONNENT
11. DEC 2020 • 10:45
SKOLE

I sidste uge var det udskolingseleverne, der blev hjemsendt i fire dage på grund af et covid-19-tilfælde i 8.b, og i denne uge kom så turen til Hans Rømer Skolens indskolingsklasser.

Det var et udbrud i 3.b, der udløste hjemsendelsen af eleverne i de seks klasser, oplyser skolesekretær Jette Blem Ibsen.

Meddelelsen blev sendt ud på skoleintra lørdag, og derfor regnede man indledningsvist med, at eleverne kunne komme tilbage onsdag eller torsdag, når alle var testet to gange.

Men så løb der endnu et smittetilfælde ind mandag, og det har forlænget elevernes hjemsendelse til i dag, fredag.

– De allerfleste er kommet tilbage i dag, undtagen nogle få, der mangler svar på den anden test, siger Jette Blem Ibsen.

Lærerne var hurtigt på

Nana og Katrine Strand er udskolingselever, og sidder begge i skolebestyrelsen på Hans Rømer Skolen. De fortæller, at sidste uges hjemsendelse gled helt glat, sammenlignet med den lange hjemsendelse i foråret. Mandag morgen lå der instrukser fra lærerne om opgaver og zoom-aftaler.

– Det var så fedt denne her gang, de var hurtigt på, siger Nana Strand.

– Lærerne var helt klar, og der var altid en, man kunne ringe til, hvis man havde problemer. Og de havde god kontakt til de elever, der ikke havde fået svar på deres test, så vi kunne komme tilbage allerede fredag, tilføjer Katrine.

Bliver bedre

Begge foretrækker at være i skole, frem for at sidde derhjemme. Men der er også fordele ved at være hjemsendt.

– Man bliver bedre til at finde ud af, hvad kan jeg, hvad kan jeg ikke. Og du kan altid få fat i en lærer, hvis der er noget, du ikke kan finde ud af, siger Nana Strand.

Eleverne på Hans Rømer Skolen går på juleferie den 18. december. Juleafslutningen er delt op i to, så de små elever samles den 16. og de store den 17. december.