Himmel og hav – hold på hat og briller!
Også i efteråret 2020 oplevede vi storm – her ved Saltuna væltede et træ. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

VEJRET | BORNHOLM
23. SEP 2021 • 05:30

Himmel og hav – hold på hat og briller!

Har man fulgt lidt med i vejrudsigterne onsdag, kommer det ikke som en overraskelse: Vi kan vente strid blæst denne torsdag. Efterårets første ...

Da DMI onsdag klokken 16.40 udsendte sin vejrudsigt, stod der således:

"Torsdag tiltager vinden efterhånden til hård vind til hård kuling omkring vest, ved kysterne ud på eftermiddagen stedvis stormende kuling, og der kommer kraftige vindstød, som kan nå stormstyrke. Mest skyet med lidt regn af og til, men i løbet af eftermiddagen mere vedvarende regn. Temperaturer omkring 15 grader".

Faktisk blev Bornholm tildelt advarselskategorien "Gul", som står for "voldsomt vejr", og der blev spået risiko for vindstød op til 25-28 m/s. Det er nok til, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte, og der er stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

Med andre ord: Hold på hat og briller, hvis du skal ud – og SKAL du ikke ud, skulle du måske bare lade være?

Dertil skal det tilføjes, at det jo nu engang er kulturuge på Bornholm, og man kunne måske føle sig fristet til at bevæge sig ud til et af de mange tilbud, som man så kunne skynde sig indenfor og nyde.

Ifølge sagens natur forekommer maleren Helene Høms udstilling "Himmel og hav" at være et relevant bud. Den kan klokken 14-17 beskues i Undreværket på Kirkevej 2, Gudhjem – mellem biografen og kirken.

 Flere nyheder