Her ønsker kommunen flere sommerhuse

Her ønsker kommunen flere sommerhuse
Fire ud af de fem nye bornholmske sommerhusområder i landsplandirektivet ligger på nordlandet. Illustration: Forslag til bekendtgørelse om landsplandirektiv 2021
NYHED | LISTED | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 20:10
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | LISTED | ABONNENT
25. NOV 2021 • 20:10

Regionskommunen gør et ekstra forsøg for at få nye sommerhusgrunde i Listed, efter at Bolig- og Planstyrelsen i første omgang har set bort fra et foreslået areal i Listed.

Bolig- og Planstyrelsen er i gang med at ændre arealerne, der er udlagt til sommerhuse. Grundprincippet er, at kommunerne skal fjerne ubenyttede arealer for at kunne udlægge nye områder. Der er også en ekstra pulje med 1.000 nye sommerhusgrunde, men denne portion har Bornholm ikke fået del i. I et høringssvar, der skal indsendes fredag 26. november, rækker regionskommunen ud efter ekstra sommerhusgrunde i Listed.

”Området ved Listed er ikke medtaget i forslaget og Bornholms Regionskommune får dermed ikke del i den ekstra pulje på 1.000 nye sommerhusgrunde. Bornholms Regionskommune vil hermed opfordre til, at området ved Listed tages med, da det kan blive et attraktivt sommerhusområde,” skriver kommunen i høringssvaret, som blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse torsdag.

Også et nyt sommerhusområde ved Langebjerg i Sandvig ønsker kommunen at få udvidet med en ekstra byggemulighed for ét sommerhus på en bestemt matrikel.

Med det nye statslige landsplandirektiv har kommunerne fået mulighed for at bytte ubenyttede sommerhusgrunde ud med nye arealer. De nye områder ligger i Sandvig, Sandkås, Allinge og Vestre Sømarken, mens arealer i Bølshavn, Povlsker, Tofte og Sahara står til at glide ud. Det største nye areal er fem hektar ved Gedebakkevej i Vester Sømarken.

Det er dette areal øst for Kirkevej i Listed, som kommunen ønsker at få tilføjet som nyt udlæg til sommerhuse. Illustration: BRK