Havvind skaber nye job – godt lokalkendskab er vigtigt
Arbejdet på vindmølleparken Kriegers Flak skaber arbejdspladser på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
17. MAJ 2021 • 13:40
Af: Henrik Nielsen

Havvind skaber nye job – godt lokalkendskab er vigtigt

ERHVERV

Opførelsen af vindmølleparken Kriegers Flak har skabt nye arbejdspladser på Bornholm. Det er henholdsvis Siemens Gamesa og Muehlhan, der har efterspurgt arbejdskraft, og for dem er det vigtigt, at arbejdskraften har et godt lokalkendskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Det har fra starten været vigtigt for os, at de leverandører, der kommer til Bornholm, oplever, at de kommer til et samfund, hvor alle hjælper hinanden, at vi hurtigt finder en løsning, hvis der opstår nogle uforudsete udfordringer eller et pludseligt behov, og det gælder selvfølgelig også arbejdskraft. Vi har simpelthen hinandens visitkort liggende i baglommen, fortæller Lone Reppien Thomsen fra Offshore Center Bornholm i pressemeddelelsen.

Indsigt i lokale forhold

Det er Virksomhedsservice i Jobcenter Bornholm, der har behandlet forespørgslen på arbejdskraft og fundet kvalificerede kandidater.

– Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Jobcentret, Offshore Center Bornholm og de lokale virksomheder. Både hvad angår rekruttering og opkvalificering af den arbejdskraft, vi har efterspurgt. Vi har ansat en administrativ medarbejder og en logistik assistent, siger construction project manager Lasse Groth Friis fra Siemens Gamesa.

– Vi har også ansat en logistik assistent og to administrative medarbejdere. Vi er rigtig glade for den lokale arbejdskraft. De har en god indsigt i de lokale forhold og infrastruktur. En administrativ medarbejder hos os har rigtig mange forskellige opgaver lige fra bestilling af rejser, kontakt til borgerservice, overnatning til vores medarbejdere og meget mere. Ja, også den her corona, hvor de også er med til at sørge for, at vores medarbejdere kan blive testet, tilføjer Søren Andersen, som er head of business unit – offshore installation i Muehlhan Wind Service.

Flere muligheder i fremtiden

Ifølge pressemeddelelsen beretter flere lokale virksomheder om øget aktivitet i forbindelse med Kriegers Flak, hvilket har været med til at fastholde medarbejdere under coronakrisen.

– Både Sydhavnens Motorværksted og Bornholms Elektromotor har været ude at sige, at de har fastholdt medarbejdere, hvilket er glædeligt i en svær tid. Alle fastholdte medarbejdere eller skabte jobs er glædeligt for Bornholm, og vi har en forventning om, at fremtiden byder på flere muligheder inden for offshore for både de bornholmske virksomheder og skabelsen af nye jobs, siger arbejdsmarkedschef Allan Westh i regionskommunen i pressemeddelelsen.

Business Center Bornholm, Marlog/Offshore Center Bornholm, Campus Bornholm og Jobcenter Bornholm er med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse gået sammen i projektet Klar til energiø Bornholm, der har til formål at støtte lokale forberedelser i forhold til kommende offshore-aktiviteter og senere Energiø Bornholm. Målsætningen er blandt andet, at der fastholdes og etableres flest mulige arbejdspladser på Bornholm, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed, og at flere virksomhederne har de fornødne certifikater til at byde ind på opgaver i forbindelse med de nye muligheder.
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder