Hårdt år for maskinfabrik: ’Vi gik fra 30 til 22 mand på grund af corona’

Hårdt år for maskinfabrik: ’Vi gik fra 30 til 22 mand på grund af corona’
Claus Duevang købte KH Maskinfabrik i 2014, hvor det stod for Krogh Hansen, og så hed det Maskinværksted og ikke fabrik. Claus Duevang valgte at beholde logoet og KH, men det har ikke noget med Krogh Hansen at gøre længere. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 16. JUN 2021 • 10:10
| ABONNENT
16. JUN 2021 • 10:10

ERHVERV

Godt nok står der plus på kontoen. Sorte tal på bundlinjen. Endda med en forbedring af forrige års regnskab på godt 2,5 millioner kroner. Men Claus Duevang, der er ejer og stifter af KH Maskinfabrik, kalder det seneste år for ’tilfredsstillende men ikke prangende’.

Selvom regnskabet ser ud til at gå den rigtige vej, så skyldes det tidligere underskud regnskabstekniske ting. Derudover havde KH Maskinfabrik et stort byggeprojekt, der ikke gik, som de havde håbet.

Selvom der nu står plus 42.000 kroner på årets fortjeneste, er fremgangen en ambivalent størrelse.

– Hele corona taget i betragtning, er vi tilfredse nok. Men det er jo ikke prangende. Vi havde ordrer i 2020 indtil oktober, men så stod det pludseligt helt stille. Det seneste halve år har der heller ikke været noget at tage sig til, siger Claus Duevang

Claus Duevang var i løbet af seneste år nødsaget til at afskedige en stor del af sine medarbejdere. Derudover har de fleste medarbejdere været på arbejdsfordeling det seneste halve år på grund af manglende indkomst. Arbejdsfordeling betyder, at medarbejderne på skift er ansat og på overførselsindkomst.

Arbejdsfordelingen stoppede for godt en måned siden, og det har relativt været et hårdt år for Claus Duevang og KH Maskinfabrik.

– Vi gik fra 30 til 22 mand på grund af corona. Vores forventning inden corona kom, var at vi ville vækste og gå fra 30-35 mand. Det taget i betragtning, er det jo en voldsom tilbagegang, siger Claus Duevang.

Katastrofalt år i møde

Men næste år bliver nødvendigvis ikke bedre, hvis man kigger på næste års regnskab. Det tror Claus Duevang ikke på. Det første halve år af 2021 har der ikke været nogen bestillinger. Store dele af tiden er brugt på at bygge på KH Maskinfabriks egen fabrik.

– Regnskabsmæssigt kan det blive en katastrofe næste år. Det næste halve år bliver meget sigende for, hvor meget vi kommer til at tjene i 2022. Det bliver en god indikator for, hvor meget arbejde, der bliver fremover, siger Claus Duevang.

Men Claus Duevang tror på, at det nok skal gå godt.

– Nu ligner det, at vi allerede er ved at få travlt. Dem, der har ligget stille under corona, er begyndt at bestille noget igen. Vi er kommet ind i både København og resten af Sjælland. Vi vil gerne vækste, og med den nye fabrik er der plads til flere, end vi er nu, så der er plads til, at vi kommer op på den store klinge. Vi håber at indfri alle forventninger. Det arbejder vi hårdt på, siger Claus Duevang.