Forsyningsselskab vil hjælpe bier og sommerfugle

Forsyningsselskab vil hjælpe bier og sommerfugle
Sommerfugle, bier og andre insekter skulle gerne få glæde af Bornholms Energi & Forsynings beslutning om at udlægge næsten 10 hektar til øget biodiversitet. Arkivfoto: Allan Rieck
| 7. MAJ 2021 • 07:42
Henrik Nielsen
Journalist

7. MAJ 2021 • 07:42

NATUR

Det kommunalt ejede forsyningsselskab Beof – Bornholms Energi & Forsyning udlægger 97.000 kvadratmeter til øget biodiversitet. I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling udlægger selskabet arealer på 17 lokationer, hvor det i dag driver vandværker samt varme- og spildevandsanlæg.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Biodiversitet handler om mangfoldigheden i naturen, som menneskers aktiviteter påvirker, for eksempel med landbrug, skovbrug, infrastruktur og industri.

– Udlægningen af arealerne, som i øvrigt er spredt over hele Bornholm, går hånd i hånd med Beofs mål om at bidrage aktivt til et mere bæredygtigt samfund, og vi ser det som en naturlig del af vores samfundsansvar. Mere natur er helt simpelthen noget, der kommer os alle sammen til gode, siger direktør Claus M. Andersen hos Beof i pressemeddelelsen.

Forsyningsselskabet er glad for samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening. Michael Stoltze fra lokalforeningen kommer til at hjælpe med at identificere de tiltag, der har den mest positive effekt på biodiversiteten.

Et stærkt signal

Hos naturfredningsforeningen er der glæde over initiativet. De cirka 10 hektar betragtes som et vigtigt skridt i den rigtige retning, når det gælder øget biodiversitet.

– Vi sætter stor pris på, at Beof involverede os i at finde de konkrete tiltag og handlinger, der kan fremme biodiversiteten. Og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Beof, når vi i løbet af det kommende år skal være med til at iværksætte tiltagene på de enkelte lokationer, fortæller Michael Stoltze fra DN Bornholm i pressemeddelelsen.

Han synes, det er et stærkt signal, at man på Bornholm viser så stort et initiativ. Beof bliver således en af de største partnere på landsplan, som aktivt går ind i arbejdet med øget biodiversitet

Hos Beof vil de midler, der i dag anvendes til vedligehold af arealerne, i stedet blive investeret i øget biodiversitet. Der vil blive opsat skilte på de steder, hvor arbejdet går i gang, hvilket er en del af aftalen med Danmarks Naturfredningsforening.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning