Fangst og foreningen Blå Bornholm inviterer til åbent arrangement om bæredygtige fødevarer fra Østersøen i forbindelse med Gourmet Bornholms "Kulinarisk Ø", oplyser Blå Bornholm i en pressemeddelelse, som fortsætter:
Foreningerne sætter fokus på bæredygtige fødevarer fra Østersøen og udforsker fremtiden for madvarer fra det unikke havområde.
Arrangementet finder sted i Smedjen på Tejn Havn tirsdag den 27. juni klokken 13-14.30, hvor foreningerne samler fødevareproducenter, fiskere, biologer, ildsjæle, madelskere og andre interesserede for at præsentere, diskutere og opleve de muligheder og udfordringer, der knytter sig til Østersøens kulinariske skatte.
Fødevarer fra Østersøen har en lang historie, som er forbundet med Bornholms traditioner og kulturarv, men i lyset af nye fiskekvoter og miljøproblemer er disse alvorligt udfordret. På den baggrund sætter foreningerne fokus på betydningen af at bevare Østersøens ressourcer og fremme bæredygtige løsninger i fødevareindustrien.