Fødevarer fra Østersøen har en lang historie, som er forbundet med Bornholms traditioner og kulturarv, men i lyset af nye fiskekvoter og miljøproblemer er disse alvorligt udfordret. På den baggrund sætter foreningerne fokus på betydningen af at bevare Østersøens ressourcer og fremme bæredygtige løsninger i fødevareindustrien.
Det er tanken at berøre de nuværende udfordringer, fiskebestandenes sundhed, bæredygtig udvikling i havområdet, herunder friske fisk, tang, blåmuslinger og andre råvarer og ikke mindst klimaforandringer.
For at sikre fremtidsmulighederne vil vi også drøfte lokal udvikling gennem nye blå værdikæder, potentielle løsninger og innovative tilgange til at udnytte Østersøens mange naturlige ressourcer på en bæredygtig måde og samtidig beskytte miljøet, noteres det i pressemeddelelsen, som endvidere oplyser, at der vil blive rig lejlighed til maritime smagsoplevelser, hvor deltagerne får mulighed for at smage produkter fra Fangst, blandt andet brislinger fra Østersøen.