Flere vil i denne uge blive vaccineret med Astra Zeneca og Pfizer
Covid-19-vaccination af personalet på Bornholms Hospital. Arkivfoto: Berit Hvassum

17. FEB 2021 • 12:52 • AF JULIA AKA WILLE • GRATIS

Flere vil i denne uge blive vaccineret med Astra Zeneca og Pfizer

VACCINE

Det skrider stille og roligt fremad med at give coronavaccinationer. Det fortæller Helle Irene Holm fra Vaccinecenter Bornholm.

Hun fortæller endvidere, at driften kører fint i vaccinecenteret.

– Vi vaccinerer både med Astra Zeneca til kommunalt frontpersonale og Pfizer til gruppe 2. Det skrider fremad, og driften i centeret kører, fortæller Helle Irene Holm, der oplyser, at der stadig er ledige tider til at få Astra Zeneca-vaccinen, der gives til kommunalt frontpersonale i aldersgruppen 18 til 64 år.

Torsdag den 11. februar modtog Bornholms Vaccinecenter Astra Zeneca-vaccinedoser og påbegyndte vaccinationen af kommunalt frontpersonale. I løbet af uge syv vil der fortsat blive vaccineret kommunalt frontpersonale på Bornholm med Astra Zeneca.

Vaccinerer fortsat med Astra Zeneca

I søndags besluttede Region Nordjylland at skrue ned for vaccinationstempoet, grundet flere sygemeldinger af sygehusansatte, efter de var blevet vaccineret med Astra Zeneca-vaccinen.

I Region Hovedstaden har man oplevet et større antal sygemeldinger hos vaccineret personale, end man havde forventet. Det skriver TV 2.

Helle Irene Holm fortæller, at de hos Bornholms Vaccinecenter fortsat vil vaccinere med Astra Zeneca.

– Når vi har givet stikket, får vi ikke feedback tilbage. Vi sørger for at vaccinere, og at driften på centeret kører, og jeg har derfor ikke styr på, for eksempel eventuelle bivirkninger hos de vaccinerede. Vi vil i denne uge fortsat vaccinere med Astra Zeneca til dem, der booker en tid, fortæller hun.

Torsdag den 18. februar og fredag den 19. februar er der planlagt vaccinationer til kommunalt personale.

Arkivfoto: Berit Hvassum

 

109 blev tilbudt vaccine

I uge seks blev 109 af Bornholms ældste borgere tilbudt et stik med coronavaccinen Moderna.

De, der tog imod tilbuddet, blev Bornholms Vaccinecenter færdige med at vaccinere torsdag i uge seks.

Det er Sundhedsstyrelsen, der står for at invitere borgere til vaccinationer, og vaccinecenteret på Bornholm har derfor ikke mulighed for at informere om, hvem og fra hvilke grupper, der næste gang vil få en dato for vaccination.

– Gruppe 3 er ikke færdige med at blive vaccineret, men vil blive inviteret, når der kommer vaccinedoser. Vi har ikke tal på, hvor mange doser vi får, da det er Sundhedsstyrelsen, der lægger plan for vaccinerne, fortæller Helle Irene Holm.

Overvågningstal af covid-19-vaccinationstilslutning fra Statens Serum Institut viser, at 1.827 personer på Bornholm har fået første stik med coronavaccine, hvor 1.451 bornholmere har færdiggjort covid-19-vaccination.

 


Vaccineplan

Lørdag den 20. februar, søndag den 21. februar og mandag den 22. februar vil borgere i målgruppe 2, 3, 5 og 6 i alle vaccinationscentre i Danmark blive tilbudt 1. vaccination.
Kilde: Statens Serum Institut

 


Sundhedsstyrelsen lægger planen for vacciner

Sundhedsstyrelsen skriver på deres hjemmeside, at de er dem, der står for prioritering og fordeling af de vacciner, der kommer til Danmark. Så snart Region Hovedstaden kender prioriteringen, antallet og datoen for næste vaccineleverance, lægger de en plan for vaccinationer og melder den ud.

Alle planer kommer med et forbehold for, at der kan være behov for justeringer i takt med, at vaccinationerne finder sted, så vi får brugt alle eventuelle overskydende doser. Kilde: Sundhedsstyrelsen
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.