Familieplejen Bornholm får ikke medhold i klage

Familieplejen Bornholm får ikke medhold i klage
Familieplejen Bornholm fik ikke medhold i sin klage over regionskommunens udbud, der endte med, at kommunen selv overtod opgaven. Arkivfoto: JAcob Jepsen
| 4. JUN 2021 • 12:28
Henrik Nielsen
Journalist

4. JUN 2021 • 12:28

UDBUD

Klagenævnet for Udbud har færdigbehandlet en klage fra Familieplejen Bornholm over et udbud, som regionskommunen havde, forud for at opgaverne med at drive familieplejeydelserne overgik til kommunen.

Det fortæller regionskommunen på sin hjemmeside.

Udfaldet er, at klagenævnet giver Familieplejen Bornholm medhold i en ud af i alt seks påstande.

Der er tale om påstanden om, at regionskommunen har handlet i strid med kontrolbudsbekendtgørelsen ved ikke i overensstemmelse med bekendtgørelsen at angive i udbudsbetingelserne, at kommunen agtede at afgive kontrolbud.

I oktober offentliggjorde regionskommunens administration en redegørelse, hvor den medgav, at det var en fejl, og at man på det punkt ikke handlede i overensstemmelse med kontrolbudsbekendtgørelsen.

Det var påstand 1 i klagen, og den fik Familieplejen Bornholm altså medhold i. Hvad påstand 2-6 angår, så tager Klagenævnet for Udbud ikke klagen til følge, fremgår det af afgørelsen.

"Familieplejen Bornholm må derfor anses for den tabende part. På denne baggrund og under hensyn til sagens karakter og omfang pålægger klagenævnet Familieplejen Bornholm at betale delvise sagsomkostninger til Bornholms Regionskommune med 10.000 kroner" skriver klagenævnet i afgørelsen.