Eksplosion hos PL Beton udløste brand i silo

Eksplosion hos PL Beton udløste brand i silo
Både brandvæsen og politi blev kaldt til PL Beton i Muleby onsdag ved middagstid. Foto: presse-fotos.dk
NYHED | MULEBY | ABONNENT | 27. APR 2022 • 12:31
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | MULEBY | ABONNENT
27. APR 2022 • 12:31

Det var en isoleret brand, som brandvæsnet fik styr på, og produktionen kom hurtigt i gang igen.


Både Bornholms Brandvæsen og Bornholms Politi rykkede kort før klokken 11.30 ud til PL Beton i Muleby, hvor der var melding om brand. Det viste sig dog at være mindre dramatisk, end de første meldinger antydede.

Indsatsleder Michael Grønbech-Dam hos Bornholms Brandvæsen fortæller, at der var tale om en støvgaseksplosion i fabrikkens spån- og støvsilo, hvilket han oversætter til en meget lille isoleret brand

– Man formoder, at det kan være en skrue eller en møtrik fra en af deres arbejdspladser, der er røget med i udsugningen. Det vil sige, at man får en friktion, og når sådan en varm møtrik kommer susende igennem luften ud i sådan noget støv, så får man en eksplosion. Det er det, der har forårsaget, at savsmuldet er brændt derude, siger han.

Cobra havde stor effekt

Branden var i en tilbygning til snedkerværkstedet, og da alt er lavet efter reglerne hele vejen igennem med isolering og det hele, var den isoleret, fortæller indsatslederen.

– Den korte version er, at vi som brandvæsen har brugt vores sluk- og skæreværktøj Cobra. Det har en stor effekt, når man får omdannet en liter vand til omkring 1.800 liter damp. Det er med til at tage rigtig mange af de her varmekalorier. Så det har været en god indsats. Ingen mennesker er kommet noget til, og vi har reddet en masse værdier, siger Michael Grønbech-Dam.

Han tilføjer, at produktionen var i gang igen lidt over middag.

Brandvæsnet i både Rønne og Nexø var med i indsatsen. Nexø leverede blandt andet Cobra-værktøjet.

Presseansvarlig Karoline Geertsen Keller hos Bornholms Politi fortæller, at der for politiet ikke er yderligere at foretage sig i sagen.


Foto: presse-fotos.dk