DR markerer 75-året for Bornholms frihed
Russisk vagtpost ved lejr.

1. APR 2021 • 10:02 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

DR markerer 75-året for Bornholms frihed

JUBILÆUM

Den 5. april 2021 er det 75 år siden, at Bornholm blev frit, skriver DR i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Det markerer DR ved en større livebegivenhed på DR1 direkte fra Bornholm og med en dramadokumentarisk serie, som har premiere den 16. maj klokken 20.

Johannes Langkilde er vært, når DR sender direkte fra Rønne, og i dramadokumentaren folder DR-vært Pelle Peter Jencel, som er bornholmer, sin familiehistorie ud, som den udspiller sig på Bornholm i årene omkring Anden Verdenskrig.

– Den 5. april er en helt særlig dag for bornholmerne og dermed for vores fælles danmarkshistorie. Med livearrangementet fra Rønne Havn og serien om Bornholms frihed på DR1 ønsker DR at give befolkningen nærmere indsigt i Bornholms krigshistorie – både set ud fra bornholmernes egen synsvinkel og fra Danmarks perspektiv – ikke mindst den betydning Bornholms historie havde på de storpolitiske forhandlinger i Europa og på verdensfreden, siger DR's kulturdirektør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen i pressemeddelelsen, og oplyser yderligere:

Med nye optagelser af H.M. Dronningen, en samtale med statsminister Mette Frederiksen, anekdoter fra øjenvidner, besøg af historikere og rørende musikalske oplevelser med blandt andre Aura Dione, bliver det en historisk aften i både oplysningens, fortællingens og underholdningens tegn.

P4 Bornholm tager hul på markeringen af 75-året allerede i dagene op til 5. april med indslag og interview med bornholmere, som husker perioden med russerne. Dækningen kulminerer 5. april med aktuelle gæster og livesending fra de steder på øen, hvor 75-året markeres, og fortsætter i dagene efter 5. april med flere perspektiver og baggrundshistorier.

– Russernes tilstedeværelse på Bornholm fylder den dag i dag rigtig meget i mange bornholmeres bevidsthed, og der er fortsat en stor interesse i at blive klogere på den tid. Det er baggrunden for, at DR Bornholm dækker årsdagen fyldigt og hen over flere dage, siger DR Bornholms chef Erik Nielsen.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.