Det grundstødte skib er kommet fri af revet og sejler igen
Beaumaiden er på vej mod Rønne havn. Foto: Jacob Jepsen

BJÆRGNING | SORTHAT
20. OKT 2021 • 18:11
Jesper Gynther
Journalist

Det grundstødte skib er kommet fri af revet og sejler igen

Det 88 meter lange fragtskib Beaumaiden er nu fri af Nyker Rev ud for Sorthat og sejler igen.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter til Tidende.dk.

– Det sejler lige nu med tre knob. Og så vil du nok spørge mig: Hvorfor det? Det har jeg virkelig ikke en idé om, for vi har trukket i den i ni timer i træk, og den rykkede sig ikke en millimeter, og nu hoppede den selv af bunden af en eller anden årsag, siger vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter, Klaus Thing Rasmussen.

Beaumaiden har siddet fast på havbunden 300 meter fra kysten ved Sorthat siden natten til mandag, og siden i morges har en polsk slæbebåd, Fairplay, forsøgt at trække skibet væk.

For et par timer siden blev aktionen dog indstillet, da skibet ikke havde rykket på sig, og man afventede derfor en ny plan for, hvad man skulle gøre. Men lige pludselig kom skibet altså fri fra havbunden helt uden hjælp.

– Der må være kommet den helt rigtige magiske bølge eller et eller andet, der har løftet ham af. Han sejler i hvert fald nu, kan jeg se. Vi har stadigvæk slæbetrossen i ham fra det her polske slæbeskib, så nu skal de bare til Rønne hurtigst muligt, fortæller Klaus Thing Rasmussen, der forventer, at Beaumaiden er i Rønne havn indenfor de næste par timer, hvor skibet skal undersøges nærmere.Flere nyheder