Designcamp skal udvikle bæredygtige løsninger til erhvervslivet
25. JAN 2021 • 10:34 • AF MARIE HOFMAN • GRATIS

Designcamp skal udvikle bæredygtige løsninger til erhvervslivet

DESIGN

Designskolen Kolding tager i år sin årlige designcamp til Bornholm. Det sker, når designcampen Island Matters – Speculative Fabulations of Possible Futures afvikles fra mandag den 25. janaur og 14 dage frem, oplyser Designskolen i en pressemeddelse. Her skal 70 designstuderende fra kandidatuddannelser på Designskolen i samarbejde med fem bornholmske virksomheder bruge såkaldt spekulativt design til at udvikle bæredygtige løsninger på fremtidsscenarier. Foruden Bornholm indgår Læsø også i designcampen, der i år afvikles virtuelt grundet corona. At man har valgt at kigge til øerne i år, skyldes da blandt andet også coronapandemien, forklarer projektleder Louse Aagaard.

– Øerne har, i kraft af at være mindre samfund og geografisk afgrænsede områder, en række særlige potentialer i forhold til at afprøve nye løsninger og skabe forandring. Vi kan tydeligt mærke, at vores kontakter og samarbejdspartnere på øerne har et innovativt mindset, måske fordi befolkning og virksomheder på øerne generelt er – og historisk har været – ’tvunget’ til at tænke ud af boksen og gøre ting på andre og nye måder, Det er et interessant udgangspunkt for vores studerende, som gennem dette designsprint skal tage afsæt i verden, som den ser ud i dag, og herfra skabe fremtidsscenarier for, hvordan verden kan se ud om for eksempel 20 år, lyder det Louise Aagard, der er projektleder på Designcamp 2021.

Affaldsfri ø

I praksis vil de godt 70 studerende henover de næste to uger, samarbejde tæt med virksomhederne om at nå frem til løsninger under forskellige overskrifter. En af de medvirkende er Bofa, der skal arbejde ud fra overskriften; hvad nu hvis madaffald ikke var en byrde, men i stedet gjorde gavn? Og her glæder man sig til at se, hvad det kommer ud af projektet, fortæller Brian Kjær Johansen, kommunikationsmedarbejder Bofa.

– Bornholm har en vision om at blive affaldsfri i 2032. Det kræver masser af gode ideer og krøllede hjerner. Derfor er vi rigtig glade for invitationen fra Designskolen Koldings DesignCamp 2021, ’Island Matters’. Vi håber, at vi sammen med designskolens campdeltagere, kan få nye banebrydende ideer og løsningsforslag til at omdanne Bornholm til verdens første cirkulære økonomi-ø, udtaler han.

Det er endnu uklart præcist, hvad resultatet bliver, men de designstuderende kan tænkes at fremstille videoer eller guides til virksomhederne, oplyser Designskolen.

Designcampen løber til den 5. februar og med fra Bornholm vil Gourmet Bornholm, Bornholms Landbrug & Fødevarer, Bofa, Maker's Islands og Natur Bornholm deltage. 
66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.