Debutant eller erfaren? Folkemødet rummer dem alle

Debutant eller erfaren? Folkemødet rummer dem alle
Vibeke Bagger, Anemette Bagger og Mikkel Bagger. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. JUN 2021 • 13:05
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
18. JUN 2021 • 13:05

FOLKEMØDET 

Hegn, coronapas og armbånd til en bestemt sektion. Folkemødet i år er anderledes, end det plejer. Men det er også tilbage efter en sommer sidste år uden en demokratifestival. Nogle har været her mange gange før, andre sætter sine fødder på Cirkuspladsen i Allinge for første gang. Vi har været ude at møde nogle af dem.


Vibeke Bagger, Anemette Bagger og Mikkel Bagger fra Skælskør

Har I været på Folkemødet før?

– Vi har været med mange gange, fem-seks gange eller sådan noget.

Hvorfor tager I på Folkemødet?

– Fordi det er en god oplevelse. Altså vi er turister, så vi går rundt og ser det, vi har lyst til, men det bliver jo lidt anderledes i år, når man ikke bare kan gå rundt, som man kunne før.

Hvad skal I ind og se nu?

– Vi har morgentid i dag og i morgen og sektion C med verdensmålene, men det var lidt tilfældigt, så det var lige, hvad der var.

Hvad synes I om det indtil videre?

– Vi er lige kommet. Men vi synes, der er ret tyndt lige nu. Helt forfærdeligt, men sådan er det jo.

 

Erik Dam. Foto: Jens-Erik Larsen


Erik Dam, fra Ølstykke

Har du været på Folkemødet før?

– Ja da. Sådan en 5-6 gange før.

Hvorfor tager du på Folkemødet?

– Hvorfor? Jamen ligesom alle de andre år. Jeg kan godt lide alle diskussionerne.

Hvad har du købt billet til i dag?

– Ja, det er så problemet, der er lige blevet aflyst et arrangement med elbiler her til morgen, som jeg gerne ville have været til. Men så var jeg nede forbi billetkontoret, og så måtte jeg få billet til en ekstra sektion.

Er der nogle særlige emner, du går efter på Folkemødet?

– Ja, undervisning, miljø, ja mange ting. Jeg har været underviser i matematik og IT, inden jeg blev pensionist.

 

Stine Ungstrup Petersen og Torbjørn Westh. Foto: Jens-Erik Larsen


Stine Ungstrup Petersen og Torbjørn Westh, fra København

Har I været på Folkemødet før?

– Nej, vi er rimelig nye. Ingen af os har været på Folkemødet før. Faktisk er vi slet ikke inde endnu, for vi venter på et negativt coronasvar.

Hvorfor er I her i år?

– Stines arbejde kunne ikke komme afsted alligevel, men de havde booket sommerhus, og så udloddede de det til medarbejderne, så det er egentlig lidt et tilfælde, at vi er her. Og så tænkte vi, at det var oplagt at prøve det, for det er noget, vi har drømt om i mange år.

Hvilke forventninger har I så til de her dage?

– Vi er lidt spændte, nu der er så meget med coronarestriktioner, men vi vil gerne høre nogle spændende taler og mærke, hvordan stemningen er i det hele taget.

Er der noget særligt, I gerne vil se?

– Vi har købt perioden 9 til 12 på partiscenen for lige at se nogle af de store debatter. Men det var lidt sådan elle belle, hvad skal man vælge. Der er meget at vælge imellem. Men vi er jo nok også nødt til at sætte den lille fri også og spise en is og bare hygge.

 

Mikkel Anthonisen. Foto: Jens-Erik Larsen

Mikkel Anthonisen, fra København

Hvad er Oceans of Hofe, som du har stiftet?

– Vi er et fællesskab for personer med sygdommen sklerose. Jeg har været læge på Rigshospitalet men stiftede så Oceans of Hope, som med båden her har sejlet jorden rundt. Og nu er vi på Folkemødet.

Hvad vil I gerne have ud af at være til Folkemødet?

– Vi er et eksempel på, hvordan man i et stærkt og inkluderende fællesskab kan nå i mål med sine drømme og sejle jorden rundt med en aktiv besætning med mennesker med sygdommen sklerose. Så det her er en fortælling om fællesskab og at skabe handlekraft og mening gennem det. Og så synes vi, at Folkemødet er en hyldest til fællesskabet og demokratiet, hvor flere kan komme i mål med de udfordringer, der er i samfundet, fordi vi løser dem sammen.

Hvad skal du se?

– Jeg skal op på Verdensmålsscenen, fordi jeg synes, det er et godt sted at sætte ind. Jeg vil gerne blive klogere på, hvordan vi eventuelt kan bidrage med det.

Det er tredje år i er sejlet hertil i folkemødedagene. Er der noget særligt ved at komme sejlende til Folkemødet?

– Ja, det synes jeg. Det tager 15 til 20 timer at sejle herover fra København, og så kan vi ligge her i havnen med vores skib og fortælle vores historie.

 

Rudi Senf. Foto: Berit Hvassum

Rudi Senf, fra Vissenbjerg

Har du været her før?

– Det er anden gang, at jeg er på Folkemødet, og begge gange har jeg arbejdet som lydtekniker, hvilket jeg også laver til daglig.

Hvad skal du se?

– Jeg tror faktisk ikke, at jeg kan nå at se særlig meget på de andre scener, end den jeg sørger for lyd ved lige nu. Men jeg synes, at her er herligt.

Hvad er din opgave her?

– Jamen jeg skal stå for det tekniske ved scenen her i D-området, så dem, der arrangerer en debat, får mikrofoner og lyd koblet til højtalere og skærm.