Debatmøde i aften på Tidende om Bornholms mest udsatte
I juni demonstrerede Landsforeningen Autisme, Kreds Bornholm og Pårørende til Selvmedicinerende Stof-og Alkoholbrugere på Bornholm mod kommunens tilbud til de mest sårbare børn og unge. Det skete uden for byrådssalen under parolen "Nok er nok". Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

POLITIK | RØNNE
15. OKT 2021 • 11:00
Jakob Nørmark
Journalist

Debatmøde i aften på Tidende om Bornholms mest udsatte

Politikere, fagfolk og pårørende samles fredag aften til debatmøde om udsatte børn, unge og voksne.

Børn, unge og voksne, som har brug for ekstra hjælp, har i efteråret fået stor opmærksomhed, fordi oplægget til den nu vedtagne budgetaftale skabte bred utilfredshed.

Bornholms Tidende er fredag aften vært for et debatarrangement om de udsatte bornholmere, som efter de fire arrangørers mening alt for længe er blevet overset og tilsidesat. Til stede vil være 11 kandidater til kommunalvalget, heriblandt fem spidskandidater.

Bag arrangementet står disse fire foreninger: Pårørende til selvmedicinerende stof- og alkoholbrugere på Bornholm, Gadejuristen samt de bornholmske afdelinger af ADHD-foreningen og Landsforeningen Autisme. De vil livestreame debatten, og man kan hjemmefra stille spørgsmål til politikerne, hvis man ikke har mulighed for at møde op. Det kan gøres ved at skrive spørgsmålene til Karina Bundgaard eller Lene Rander på Facebook Messenger eller på sms til 5122 2088.

– Der er enormt mange, der har tilkendegivet, at de vil streame, siger Lene Rander, der er stifter af pårørendeforeningen for stof- og alkoholbrugere.

Arrangementet optages og kan følges direkte på Lene Randers facebook-side.

I Tidendes debatkælder, Kieffers, vil der sidde pårørende, udsatte og fagfolk. Lene Rander fortæller, at det ikke kommer til at blive et traditionelt vælgermøde, da det i høj grad handler om at oplyse om politikerne om, hvordan det står til på området. Kandidaterne vil dog få lejlighed til at fortælle, hvad de vil arbejde for, hvis de bliver valgt til kommunalbestyrelsen. 

Debatmødet begynder klokken 18.30 og slutter senest klokken 21.

Rammen om debatarrangementet

"Det har været en brutal tid for vores mest udsatte, dem med størst og mest komplekst hjælpe- og behandlingsbehov, de pårørende og deres venner og bekendte her på øen. Det gælder både vores børn, unge og voksne udsatte. Råb om hjælp er ikke blevet hørt, vejene til hjælp er for uigennemskuelige, kringlede og lange, og det er alt for ofte alt for vanskeligt at få tidlig nok, tilstrækkelig og sammenhængende henholdsvis forebyggende og skadesreducerende hjælp."

Deltagende politikere i panelet

René Danielsson (DF)

Torben Ager (DF)

Jakob Trøst (K)

Kirstine van Sabben (BL)

Søren Schow (V)

Kirsten Wendell (S)

Morten Riis (EL)

Matilde Lissau (R)

Tommi Hedeman Falk (S)

Joan Prahl Parente (SF)

Bente Helms (S)

Kilde: Invitationen fra arrangørerneFlere nyheder