De bornholmske grundskoler tager imod alle elever på mandag
På mandag kan alle børnene vende tilbage til skolen igen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

25. FEB 2021 • 19:37 • AF ANETTE VESTERGAARD • GRATIS

De bornholmske grundskoler tager imod alle elever på mandag

SKOLE

Trods kampen mod uret melder de bornholmske grundskoler nu klar til at kunne tage imod alle elever og ansatte på mandag under trygge vilkår og med tilbud om test to gange om ugen.

Det meddeler regionskommunen i en pressemeddelelse.

Bornholms lave smittetryk igennem længere tid har gjort, at regeringen og sundhedsmyndighederne i går gav grønt lys til, at de bornhlmske skoler fra på mandag kan tilbyde alleeleverne  at vende tilbage til undervisningen, og det gælder både elever i folkeskolen og på privat- og friskoler.

Et krav for at åbne var, at skolerne skulle kunne tilbyde to ugentlige test til både lærere og elever. En større logistisk opgave, hvor der blandt andet skulle styr på; anskaffelse af rigtig mange testkit, ansættelse og uddannelse af podere, egnede lokaler til at gennemføre test og samtykke fra forældre. Alt sammen er nu faldet i hak, og derfor kan alle elever og ansatte fra på mandag vende tilbage til deres skoler.

– Tidligere på dagen var min vurdering, at vi måske var nødt til at starte gradvist op, da det utvivlsomt var en meget voldsom opgave, der lå foran os med at få opbygget en så stor testkapacitet på så kort tid, siger Bornholms borgmester, Thomas Thors.

– Men jeg ved jo også godt, at vi på Bornholm er i stand til at løfte, når det gælder. Jeg vil gerne takke alle både i kommunen og vores eksterne samarbejdspartnere for et fornemt stykke koordineringsarbejde, stærkt samarbejde og en stor vilje til at ville lykkes. Der er ingen tvivl om, at det har en kæmpe betydning, at vores elever og ansatte nu kan vende tilbage.”

Anbefaling om test – ingen krav

Det ikke er et krav, at man lader sig teste, fortsætter kommunen, men både regering og sundhedsmyndigheder anbefaler kraftigt, at ansatte og elever i grundskolen lader sig teste to gange om ugen for at holde smitten ned. Kommunens skolechef, Trine Schloss Pedersen og sundhedschef Karina Nørby sender sammen en stærk opfordring til ansatte, elever og forældre om at hjælpe til med at holde smittetrykket nede, når de fra på mandag atter ses:

– Det vil være meget hjælpsomt, hvis man i hjemmene sammen med børnene kan repetere de gode Corona-vaner om at holde afstand, vaske hænder, spritte af, holde afstand og nyse i ærmet. Ligesom det også vil være en fordel, hvis eleverne kan møde ind nytestede på mandag. Det vil give os et rigtigt godt udgangspunkt for at kunne fortsætte med at holde et lavt smittetryk, men vi understreger, at det ikke er et krav for at kunne komme tilbage, udtaler Karina Nørby og Trine Schloss Pedersen.

 Gode muligheder for at blive testet i weekenden

Allerede fra weekenden bliver der skruet op for antallet af tider hos testcenteret på Ullasvej overfor hospitalet og for kapaciteten i Søndermarkshallen i Rønne. Når skolerne åbner i den kommende uge bliver det muligt at få foretaget test på sin skole.

Desuden er der en række nye teststeder på vej på Bornholm, som efter planen åbner i løbet af den kommende uge. Der er også en kortere og mere behagelig udgave på vej af kviktesten, der foregår i næsen. Denne test vil først og fremmest blive prioriteret og brugt til børnene.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.