Coronavirus: Bornholm er ikke længere langt over landsgennemsnittet
Bornholm (den røde linje) har flere bekræftede covid-19-smittede per 10.000 indbyggere end landsgennemsnittet (den stiplede linje). Illustration: Jakob Nørmark

19. APR 2020 • 15:34 • AF JAKOB-NOERMARK • GRATIS

Coronavirus: Bornholm er ikke længere langt over landsgennemsnittet

Det seneste døgn er ingen bornholmere testet positiv for covid-19. Det viser søndagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Siden helligdagene i påsken ser smittespredningen ud til at være stagneret på Bornholm, og frygten for at besøgende i påskeferien skulle få smittetallet til at blusse op, er der ikke belæg for i statistikken.

Den kraftige stigning i antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus på Bornholm fandt sted for to uger siden, da der i løbet af få dage blev testet ekstraordinært mange personer – blandt andre personale og beboere på Plejecenter Snorrebakken. Det fik smitteniveauet per indbygger til at overstige landsgennemsnittet og nærme sig København, der er landets hårdest ramte område.Udviklingen de seneste par uger har betydet, at Bornholm atter begynder at nærme sig landsgennemsnittet. På landsplan er 12,7 per 10.000 personer konstateret smittet, mens tallet på Bornholm 13,6 per 10.000 personer.

Når man vurderer smittetallene, skal man huske, at der er større mørketal, da ikke alle smittede er blevet testet.Mens smitteandelen er højest i København og Region Hovedstaden, har Nordjylland landets laveste forekomst i forhold til indbyggertallet.

Permagrønt erklæret konkurs
27. JAN 2021 • 14:56 • GRATIS

Permagrønt erklæret konkurs

Ild i læs med halm til varmeværk
27. JAN 2021 • 13:36 • GRATIS

Ild i læs med halm til varmeværk

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.