Coronavirus: Bornholm er ikke længere langt over landsgennemsnittet

Coronavirus: Bornholm er ikke længere langt over landsgennemsnittet
Bornholm (den røde linje) har flere bekræftede covid-19-smittede per 10.000 indbyggere end landsgennemsnittet (den stiplede linje). Illustration: Jakob Nørmark
| 19. APR 2020 • 15:34
Af:
jakob-noermark

19. APR 2020 • 15:34
Det seneste døgn er ingen bornholmere testet positiv for covid-19. Det viser søndagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Siden helligdagene i påsken ser smittespredningen ud til at være stagneret på Bornholm, og frygten for at besøgende i påskeferien skulle få smittetallet til at blusse op, er der ikke belæg for i statistikken.

Den kraftige stigning i antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus på Bornholm fandt sted for to uger siden, da der i løbet af få dage blev testet ekstraordinært mange personer – blandt andre personale og beboere på Plejecenter Snorrebakken. Det fik smitteniveauet per indbygger til at overstige landsgennemsnittet og nærme sig København, der er landets hårdest ramte område.



Udviklingen de seneste par uger har betydet, at Bornholm atter begynder at nærme sig landsgennemsnittet. På landsplan er 12,7 per 10.000 personer konstateret smittet, mens tallet på Bornholm 13,6 per 10.000 personer.

Når man vurderer smittetallene, skal man huske, at der er større mørketal, da ikke alle smittede er blevet testet.



Mens smitteandelen er højest i København og Region Hovedstaden, har Nordjylland landets laveste forekomst i forhold til indbyggertallet.