Brand i Kvickly er slukket: Butikken kan åbne igen i morgen

Brand i Kvickly er slukket: Butikken kan åbne igen i morgen
Der udbrød torsdag eftermiddag brand i Kvickly i Nexø. Fotos: Presse-fotos.dk
TOPNYHED | 29. SEP 2022 • 14:32
Jesper Gynther
Journalist
TOPNYHED
29. SEP 2022 • 14:32

Opdateret klokken 18.45:

Vagthavende Klaus Rønne Jensen hos Bornholms Brandvæsen oplyser, at slukningsarbejdet i Kvickly i Nexø blev færdigt klokken 17.30.

Vagthavende fortæller, at hele tagkonstruktionen og små steder på loftet har været udsat for sod, røg og brandskade, men selve butiksarealet er sluppet uden skrammer. 

– Der er ikke noget til hindre for, at de kan åbne igen i morgen, for der er ingen røg eller vandskade i butikken. Så nu vil skadesservice tage nogle prøver, og så er det forventeligt, at de åbner i morgen, fortæller Klaus Rønne Jensen, som tilføjer:

– Så det er jo meget positivt i forhold til, at det var sådan en omfattende brand. 

Til TV 2 Bornholm fortæller varehuschef i Kvickly Nexø, Lars Kure, at det først afgøres endeligt, om butikken åbner, når medarbejderne mødes til statusmøde fredag morgen klokken 9. 

Han oplyser, at der er lagt nye lægter og plader på taget, så det holder tæt, og han vurderer, at omkring halvdelen af førstesalen skal udskiftes.

 

---

Opdateret klokken 15.21: 

Bornholms Politi oplyser på Twitter, at branden i Kvickly i Nexø er slukket, og der pågår nu efterslukning, hvilket betyder, at taget skal løftes.

"Vi anmoder om, at folk holder sig på afstand og lader beredskabet arbejde i fred og ro. Dette vil tage en rum tid. Der er ingen tidshorisont", oplyser Bornholms Politi.

Årsagen til branden er allerede klarlagt. En knallert, der stod under tagudhænget, selvantændte, og herefter fik flammerne fat i taget, oplyser indsatslederen fra Bornholms Politi, som har konstateret på overvågningen fra stedet, at knallerten kun stod op ad væggen i nogle minutter, efter ejeren af knallerten kom kørende til stedet, før der gik ild i den.

Bornholms Politis brandefterforskere skal de kommende dage lave undersøgelser for at fastlå, hvordan branden er opstået i knallerten.

---

Bornholms Brandvæsen er lige nu i gang med at stoppe en brand på taget af Kvickly i Nexø. Der er kraftig røgudvikling, og folk bedes holde afstand.

Klokken 13.42 fik Bornholms Brandvæsen en anmeldelse om en mindre brand på bygningen i Nexø, som huser Kvickly. 

– Lige nu er halvdelen af taget brækket op, og vi har røgdykkere indsat, som har begrænset eller stoppet branden, og nu er vi i gang med at hente ekstra styrker for at få efterslukket og brækket taget op, for det brænder stadig i tagryggen, fortæller indsatsleder Klaus Rønne Jensen.

Er der nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man er i nærheden?

– Nej, det er der ikke. Der er ikke så meget røgfald, og så skal folk bare holde lidt afstand, for vi får rigtig mange køretøjer herned, så det vil være fint, at man lige følger politiets anvisninger på stedet, fortæller indsatslederen, som oplyser, at man selvsagt ikke kan komme ind i Kvickly i øjeblikket og købe ind, og at slukningsarbejdet forventes at tage et par timer endnu.

Bornholms Politi fortæller på Twitter, at der er kraftig røgudvikling i forbindelse med branden i Kvickly i Nexø, hvorfor afspærring skal respekteres.

Brandvæsnet kan endnu ikke sige noget om, hvad der er årsagen til branden, da undersøgelserne stadig pågår. TV 2 Bornholm har dog talt med et øjenvidne, som fortæller, at branden er opstået i en el-scooter, der har stået parkeret op ad væggen, og så har branden bredt sig til taget.