Bornholm er landets mest trygge studieby

Bornholm er landets mest trygge studieby
Campus Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 27. APR 2021 • 10:09
Henrik Nielsen
Journalist

27. APR 2021 • 10:09

UDDANNELSE

Det falder ikke naturligt at opfatte Bornholm som en by, men det er ikke desto mindre, hvad uddannelsesmediet Studentum.dk gør i sin årlige kåring af Danmarks Bedste Studieby. I år går hæderen til Århus, mens Bornholm opnår en sjetteplads. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Studentum.dk skriver, at tryghed, transportmuligheder og et pulserende byliv er blandt de vigtigste parametre, når de unge skal vælge deres kommende studieby. Der scorer Bornholm højt, og det kan være årsagen til, at øen for første gang er i top 10 over de danske studiesteder.

"Først og fremmest er der i løbet af årene kommet til stadighed flere uddannelser, der kan lokke de studerende til, ligesom det er blevet nemmere at komme til øen. Derudover har 26 procent af de unge i undersøgelsen svaret, at tryghed er det vigtigste for dem, når de skal vælge studieby, og her vinder Bornholm førstepladsen", fortæller Studentum.dk.

"Tryghed er på mange måder en forudsætning for at kunne nyde bylivet, og det er vigtigt for mange unge at kunne færdes sikkert i den by, de studerer i, også om aftenen. Både i forhold til volds- og seksualforbrydelser er Bornholm et af de steder med færrest anmeldelser, og med kun syv indbrud sidste år, lever Bornholm op til sin kåring som Danmarks mest trygge studieby".

Forud for kåringen har Studentum.dk spurgt unge over hele landet, hvad de prioriterer, når de leder efter deres kommende studieby.. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejob, gode transportmuligheder, sports- og fritidsaktiviteter samt byliv.

 


1. Århus

2. Aalborg

3. København

4. Odense

5. Vejle

6. Bornholm

7. Esbjerg

8. Kolding

9. Sønderborg

10. Randers