Bofællesskab for seniorer rykker et skridt nærmere

Bofællesskab for seniorer rykker et skridt nærmere
Birkebakken. Arkivfoto: Allan Rieck
| 8. JUL 2020 • 06:48
Af:
marie-hofman

8. JUL 2020 • 06:48
BOLIGER

Et nyt, stort bofællesskab for seniorer kan være på vej til Allinge.

Lokalplanen, der vil omlægge den tidligere vaskerigrund på Birkebakken i Allinge til et bæredygtigt bofællesskab, er nemlig nu sendt i offentlig høring.

Det nye bofællesskab vil rumme seks etagerækkehuse med i alt 54 boliger, mens en del af den tidligere vaskeribygning vil omdannes til fælleshus med supplerende orangeri. Mellem rækkehuse og fælleshus indrettes grønne åbne arealer, fremgår det af lokalplanen, hvor det københavnskbaserede arkitektfirma Bjerg Arkitektur har lavet de skitser, der danner udgangspunkt for planlægningen.

Bornholms Tidende har tidligere skrevet, at kommunen blev kontaktet af to interessenter i efteråret 2019, der ønskede at erhverve ejendommen og opføre et bofællesskab for seniorer.

Foruden vaskerigrunden på Birkebakken 10, der udgør størstedelen af lokalplanområdet, ønskede investorerne også at erhverve grunden Birkebakken 2A, hvor planen er at opføre parkeringsplads.

Investorerne overtog grunden i marts måned og lokalplansforslaget er nu godkendt i udvalget og sendt i høring frem til den 6. august.
 


Oversigt over bofællesskabet

De to nabogrunde Birkebakken 10 og Birkevænget 2A skal ifølge planen lægges sammen og rumme følgende:

1: Bærbuske
2: Sø
3: Fællesbageri
4: Petanquebane
5. Staudebed
6: Legeplads
7: Køkkenhave
8: Orangeri
9: Parkering
10: Fælleshus for bofællesskabet
11: Den eksisterende skorsten