Bofa frifindes i udbudsklage

Bofa frifindes i udbudsklage
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
23. MAJ 2022 • 15:04

Klagenævnet for Udbud har givet Bofa (Bornholms affaldsbehandlig, red.) medhold i en klagesag om indsamlingsudbuddet, som virksomheden Fugato indgav til nævnet sidste år. 

– Klagenævnet for Udbud har givet Bofa fuldt medhold og har således ikke fundet grundlag for at tage en eneste af Fugatos i alt 17 påstande til følge, lyder det i en pressemeddelelse fra Bofa.

Klagesagen handler om valget af renovatør til affaldsindsamling på Bornholm sidste år, hvor den Glostrup-baserede virksomhed HCS vandt udbuddet foran blandt andre Fugato, som ellers har stået for opgaven de sidste mange år. Begrundelsen for valget var, at HCS kunne tilbyde et billigere og mere fordelagtigt tilbud.

Kristoffer Nothlev, der er direktør i Fugato, udtalte sidste år til Tidende, at de følte sig uretfærdigt behandlet. Han mente, at Bofa handlede i strid med principperne om ligebehandling ved – ifølge ham – at føre en korrespondance med HCS undervejs i udbuddet, men ikke med Fugato. Noget, Fugato fik viden om via en aktindsigt. Bofa har tidligere til Tidende afvist alle påstande om forskelsbehandling.  

Den 10. maj 2021 indgav Fugato derfor en klage til Klagenævnet for Udbud over Bofas valg. Klagen bestod i 17 punkter, som altså alle er blevet afvist af Klagenævnet for Udbud.

– Vi har fået afvist alle 17 punkter, og nogle af dem var vi godt klar over. Men det punkt  med fejlskrivelser, der bliver rettet, den undrer mig lidt. Det var der, jeg syntes, der lå en sag, siger Kristoffer Nothlev i dag til Tidende. Han henviser til, at Bofa sidste år angiveligt skulle have kontaktet HCS efter udbudsfristen og påpeget, at de på fem punkter ikke levede op til udbudskristerierne, og gav dem lov til at rette i tilbuddet.  

– Umiddelbart vidste vi godt, det var en gråzonesag, og at det lidt blev en principsag.

Netop derfor er Kristoffer Nothlev heller ikke helt overrasket over afgørelsen. 

– Men jeg er overrasket over, at man giver lov til at rette fejlskrivelser, når man ikke spørger andre, der kunne have fejl, om det samme. Nu har Klagenævnet for Udbud så vist, at det mener de godt, man må og har givet den afgørelse, de har gjort.

Kristoffer Nothlev kan endnu ikke fortælle, om sagen er afsluttet for Fugatos vedkommende.

– Jeg skal lige igennem rapporten på 72 sider og have det forbi bestyrelsen før vi kan tage stilling til, om vi vil gøre noget videre.