Bøder til chauffør og selskab: 'Jeg synes, det er at gå i små sko'
En 33-årig mand fra Gudhjem modtog ved Retten på Bornholm tirsdag en bøde på 3000 kroner. Arkivfoto: Berit HVassum

RETSSAG | BORNHOLM | GRATIS
8. SEP 2021 • 07:30
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Bøder til chauffør og selskab: 'Jeg synes, det er at gå i små sko'

En 33-årig mand fra Gudhjem modtog ved Retten på Bornholm tirsdag en bøde på 3.000 kroner. Den 33-årige er chauffør for Torbens Transport Efterfølger ApS, og han blev den 25. august i 2020 standset i sin lastbil, hvor han ikke kunne fremvise nødvendig og lovpligtig data om blandt andet sine køre og hviletider. Det hed sig i retten, at der var tale om en manglende forevisning af diagramark i forbindelse med installeret takograf.

Chaufføren fik altså 3.000 kroner i bøde, men hans arbejdsgiver Torbens Transport Efterfølger ApS er også sigtet, da de ved lov også har et ansvar. De fik 6.000 kroner i bøde.

Daniel Kloster Pedersen, der er direktør i Torbens Transport Efterfølger ApS ærgrer sig over bøden, for der blev faktisk fremvist data til politiet, fortæller han. Dog foreskriver loven, at data og papir skal være i lastbilen.

– Jeg er ikke helt tilfreds med det. Men jeg kan ikke gøre noget ved det. Det var den ene dag, diagrammet ikke var med, og så står politiet der selvfølgelig og vil se det.

– Jeg ved jo, at jeg skal have dem i bilen, det skal jeg. Men jeg får dem fremskaffet, og de kigger på dem indenfor 20 minutter. Jeg synes, at det er at gå i små sko, siger Daniel Kloster Pedersen. Flere nyheder