Bjarne Hartung Kirkegaard er 'ikke helt overraskende' KD's spidskandidat

Bjarne Hartung Kirkegaard er 'ikke helt overraskende' KD's spidskandidat
Kristendemokraterne har genvalgt Bjarne Hartung Kirkegaard som spidskandidat til kommunalvalget. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 26. SEP 2020 • 07:51
Af:
henrik-nielsen

26. SEP 2020 • 07:51
POLITIK

Det blev en aften uden de helt store overraskelser, da Kristendemokraterne Bornholm holdt generalforsamling i Nylars Samlingshus fredag aften. Partiet skulle blandt andet vælge sin spidskandidat til næste års kommunalvalg, og der blev Bjarne Hartung Kirkegaard "ikke helt overraskende genvalgt", fortæller partiforeningen i en pressemeddelelse.

På det organisatoriske plan var der genvalg til formand Martin Sode, som i sin formandsberetning oplyste, at medlemstallet siden sidste generalforsamling er øget fra 77 til 89 medlemmer.

Derudover kom formanden ind på nogle af de aktuelle dagsordener, blandt andet corona.

– Vi undervurderer coronakrisens negative virkninger, udtalte han ifølge pressemeddelelsen.

Samtidig forudså han, at de økonomiske virkninger også vil berøre den kommunale økonomi fremover, så de kommunale budgetforhandlinger i de kommende år næppe bliver lige så gunstige som i år.

Med stor alvor

Bjarne Hartung Kirkegaard orienterede om arbejdet i kommunalbestyrelsen, og flere satte spørgsmålstegn ved beslutningen om at hjemtage familieplejen, blandt andet med henvisning til et notat, som Familieplejen Bornholms advokat har udarbejdet.

Bjarne Hartung Kirkegaard fortalte, at han også ser med stor alvor på kritikpunkterne, men understregede samtidig, at det er vigtigt at give administrationen lidt tid til at svare på de spørgsmål, som Kristendemokraterne med flere har stillet til administrationen.

Der var en tydelig stemning for, at familieplejen fortsat skal varetages af Familieplejen Bornholm.