Bjarke Mogensen giver sommerkoncerter klippelandskabet

Bjarke Mogensen giver sommerkoncerter klippelandskabet
Bjarke Mogensen spiller gratis koncerter på Bornholm og Christiansø i juni. Pressefoto
| 26. APR 2021 • 11:41
Henrik Nielsen
Journalist

26. APR 2021 • 11:41

KULTUR

Den bornholmske natur er tænkt ind i musikken, når Bjarke Mogensen til juni gæster sin hjemstavn med nykomponerede toner af Martin Lohse. Musikken er skrevet specielt til en række unikke koncerter rundt omkring på Bornholm og Christiansø.

Koncertrækken starter i Ringebakkebruddet den 2. juni, og i alt er der syv koncerter, fremgår det af en pressemeddelelse.

– At optræde i de bornholmske granitbrud med et værk skrevet specifikt til øens magiske klippelandskaber er en drøm, jeg har haft i lang tid. Der er en dragende kraft ved de rå granitvægge, der synes at kalde på en form for musikalsk genlyd.

– Jeg har tit følt en særlig stemning, der omgiver de mange klippebrud, som befinder sig spredt ud på øen. En atmosfære, der for mig er at sammenligne med nogle af verdens allerbedste koncertsale og kirkerum, der synes at kalde på en intim og musikalsk lydoplevelse, siger han i pressemeddelelsen.

Martin Lohses værk hedder "Echoes off Cliffs" og er skrevet til soloaccordeon. Han har en baggrund i geologi, hvilket er udgangspunktet for "Echoes off Cliffs" og dets opbygning.

Koncerterne vil blive i Ringebakkerne, i Store Tårn på Christiansø, på Svanekegaarden, i Østermarie kirkeruin, Aa Kirke og i Rønne Theaters gårdhave med respekt for gældende coronarestriktioner. Der er fri entré.