Beredskabet melder ud: Sankthansbålet kan være i fare
I weekenden forventes brandfareindekset at stige til meget høj på det meste af øen. Illustration: Brandfare.dk

| GRATIS
16. JUN 2021 • 13:15
Af: Henrik Nielsen

Beredskabet melder ud: Sankthansbålet kan være i fare

SIKKERHED

Mandag er en afgørende dag i Danmark. Ikke nok med at herrelandsholdet skal spille sin sidste gruppekamp mod Rusland ved EM i fodbold, det er også dagen, hvor Danske Beredskaber afgør, om sankthansbålet bliver til noget i år.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Brandfareindekset viser i øjeblikket et stigende brandfareniveau, og det er lige nu knastørt i dele af Danmark, ligesom vejrudsigten ikke med sikkerhed melder om betydende regn.

De kommunale beredskaber følger situationen nøje, og det kan ikke udelukkes, at det ud fra en konkret vurdering af lokale forhold bliver nødvendigt med afbrændingsforbud i dele af eller hele landet i begyndelsen af næste uge, hvilket får betydning for sankthansaften om onsdagen.

– Det er desværre nødvendigt med disse overvejelser, fordi det er meget tørt og varmt lige nu og har været det i en periode mange steder. Enkelte steder viser brandfareindekset en brandfare der er høj til ekstrem høj, hvilket betyder, at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt. Allerede nu skal man derfor være meget varsom med at tænde bål, bruge ukrudtsbrænder eller grille. En så høj brandfare rimer desværre rigtig dårligt på store bål, forklarer sekretariatschef Bjarne Nigaard i Danske Beredskaber i pressemeddelelsen.

På Bornholm viser brandfareindekset aktuelt en moderat til høj risiko, men den forventes at stige til høj eller meget høj inden weekenden.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder