18. NOV 2019 • 12:53 • AF REDAKTIONEN • GRATIS

Beof skal spare næsten 20 mio. kroner – 16 stillinger skæres væk

Bornholms Energi og Forsyning skal reducere sine omkostninger med mere end 19,5 mio. kroner for at ruste sig til fremtiden.

Ifølge direktør Rasmus Sielemann Christensen er der blandt andet tale om, at seks ansatte er opsagt, to har selv sagt op, og der er otte, som går på efterløn eller pension i løbet af 2020.

Det giver i alt 16 stillinger, der ikke genbesættes. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vores vigtigste opgave er at sikre, at Bornholm også i fremtiden har et robust og velfungerende forsyningsselskab, der er økonomisk sundt, og hvor den infrastruktur, der skal sikre bornholmerne rent vand, varme, el og håndtere spildevand, også fremover er i god form, forklarer Rasmus Sielemann Christensen.

De berørte medarbejdere kommer fra forskellige afdelinger i virksomheden og berører både drift, administration og ledelse.

– Det er selvfølgelig altid trist at sige farvel til gode og dygtige kollegaer, og vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at hjælpe de pågældende medarbejdere videre.

– På den baggrund har vi blandt andet etableret et samarbejde med en lokal rådgiver, som hjælper os og tillidsrepræsentanterne med at støtte de berørte medarbejdere til – i første omgang – at håndtere, at de er blevet opsagt. Herefter er det vigtigt for os at hjælpe hver medarbejder videre, siger Rasmus Sielemann Christensen.

Færre medarbejdere

Ledelsen i selskabet har de seneste år gennemført en række tiltag, samlet funktioner, investeret i infrastruktur og regularitet og indført et nyt fælles afregningssystem. Disse er tiltag, der tilsammen har effektiviseret virksomhedens processer, lyder det.

– Med de nye processer og effektiviseringer på plads kan vores opgaver fremadrettet løses med færre medarbejdere, og det betyder, at vi nedlægger en række stillinger, forklarer Rasmus Sielemann Christensen.

Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.