Anders Nyborg er død

Anders Nyborg er død
Anders Nyborg. Arkivfoto
| 30. MAR 2020 • 10:13
Af:
tommy-kaas

30. MAR 2020 • 10:13
Kunstneren Anders Nyborg er død, 86 år gammel. Det oplyser hustruen Clary i en dødsannonce i Bornholms Tidende.

Anders Nyborg blev på Bornholm kendt for sit store galleri i Brænderigænget i Svaneke, hvor han i mange år solgte sine farverige og karakteristiske malerier og enorme sten- og jernskulpturer.

Han og Clary boede i mange år halvdelen af året i Listed og halvdelen på Mallorca.

Eventyrligt nysgerrig

Som 50-årig var han stoppet med sin karriere som forlægger, hvor han havde haft stor succes med sin egen opfindelse, inflightmagasiner om bord på flyene, produktion af medaljer, bøger og meget andet.

Han havde besluttet, at fra sin 50 års-fødselsdag skulle han være professionel kunstner – og det blev han. Om vinteren malede han på Mallorca, og om sommeren gik hans værker som varmt brød i Galleri Svaneke.

–?Jeg er eventyrligt nysgerrig, sagde den 78-årige kunstner i forbindelse med bogudgivelsen "Et festligt liv" fra 2012.

–?Og så er jeg et legebarn, og jeg har altid gerne villet leve et rigtig godt liv, og det vidste jeg, at jeg ikke ville kunne, hvis jeg var kunstner fra starten. Så ville jeg aldrig nogensinde kunne betale den rødvin, jeg helst skulle have hver dag. Derfor sagde jeg, at jeg ville have det sjovt og tjene penge, indtil jeg blev 50 år, og så ville jeg være kunstner og kunne slappe af og kunne få min rødvin, fortalte Anders Nyborg.

Hans skulpturer er repræsenteret mange forskellige steder i Europa, og hans malerier hænger i et utal af samlinger rundt omkring i verden. Mange er erhvervet i Brænderigænget.