Alle med elmåler kan stille op

NOTITS | ABONNENT | 12. SEP 2022 • 11:45
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
12. SEP 2022 • 11:45

Energikoncernen Ewii holder valg til repræsentantskabet.

 

Går man med et ønske om at få indflydelse på elforsyningen på Bornholm, så er muligheden der nu. Energikoncernen Ewii holder valg til repræsentantskabet, og alle bornholmske elkunder har mulighed for at stille op.

Set i lyset af den aktuelle energisituation med meget høje priser og stor usikkerhed om leverancer fra Rusland har det ifølge bestyrelsesformand Anders Skovdal i Ewii aldrig været vigtigere at gøre sin stemme gældende.

– Alle, der interesserer sig for deres eget forbrug af el, vand og varme, bør stille op. Der er store forandringer på vej i samfundet, både i forhold til fremtidens forsyning og den grønne omstilling, og dem skal vi forholde os til i repræsentantskabet. Det er spændende og vigtigt arbejde, siger han i en pressemeddelelse.

Repræsentantskabet består af 120 folkevalgte repræsentanter og to medarbejderrepræsentanter og er Ewiis øverste myndighed. Det mødes med bestyrelsen og direktionen tre gange årligt, hvor det modtager en status og tager de store og små debatter.

For at stille op skal kandidater have en el- vand- eller varmemåler fra Ewiis forsyningsområde og være over 18 år. Man kan melde sig som kandidat indtil den 29. september. Repræsentantskabet består af medlemmer fra de seks kommuner, Ewii forsyner, herunder Bornholm. Der er valg 1.–15. november.