Aktivisme: Dansk Folkeparti holder møde i tom byrådssal

Aktivisme: Dansk Folkeparti holder møde i tom byrådssal
Alene hjemme: René Danielsson (DF), Linda Kofoed Persson (DF), Kim Jacobsen (DF) og Sabine Nicoline Lyngberg (DF) i byrådssalen på Rønne Rådhus torsdag aften. Foto: Jens-Erik Larsen
| 29. APR 2021 • 18:26
Jakob Marschner
Journalist

29. APR 2021 • 18:26

Dansk Folkepartis fire medlemmer har som de eneste indtaget byrådssalen på Rønne Rådhus. Herfra vil Linda Kofoed Persson, René Danielsson, Sabine Nicoline Lyngberg og Kim Jacobsen gennemføre aftenens møde i kommunalbestyrelsen.

De 23 bornholmske politikere skulle efter planen først have mødtes fysisk i netop Rønne Rådhus' byrådssal, som de gjorde før corona-pandemien. At vende tilbage til byrådssalen og holde mødet samlet i stedet for på Skype blev dog taget af bordet, da det viste sig, at to medlemmer ikke ønskede at mødes og angav coronarisiko som årsag.

Derfor sidder DF's fire medlemmer alene i byrådssalen torsdag aften.

– Vi er trætte af, at vi skal fratages vores rettigheder som politikere på grund af en ikke-eksisterende risiko, siger medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF).

Rundt om både ham og hans tre kolleger er der sat plader af plexiglas op.

– Hvis vi kommer med en negativ coronatest og sidder i de her kommentatorbokse, skal man være mere end almindeligt dygtig for at kunne hoste hinanden i ansigtet, siger han.

Dansk Folkeparti mener, at mødets kvalitet bliver helt konret forringet af, at kommunalbestyrelsens 23 medlemmer sidder hver sit sted (pånær altså DF'erne selv).

– Der er 5-6 ændringsforslag på her til aften, og der ville det altså være rart, hvis vi kunne snakke med for eksempel Leif Olsen og Morten Riis undervejs, siger René Danielsson.

Havde I regnet med, at nogen ville følge jeres eksempel og også møde frem her?

– Helt ærligt? Nej, svarer René Danielsson.

Havde I også taget det her skridt, hvis vi ikke var i et valgår med kun godt et halvt år til valget?

– Ja. Nu har vi advokeret for det her så længe. Men det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at det også handler om, at vi er utilfredse med den måde, som kommunen bliver drevet på, siger René Danielsson.