24 elever startede i den nye 7. klasse

24 elever startede i den nye 7. klasse
Emil Pihl og Tea Petersen havde mandag første skoledag i den nye 7. klasse på Svartingedal Skole i Hasle. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 10. AUG 2020 • 11:33
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
10. AUG 2020 • 11:33
SKOLE

Hvor glad er du på en skala fra 1-10 for, at du kan fortsætte i 7. klasse på Svartingedal Skole?

– Otte, svarer Emil Pihl.

Emil og 23 andre elever blev mandag morgen historiske, da de startede i den nye 7. klasse på skolen i Hasle. Når de om to år starter i 9. klasse bliver det også dem, der fuldender etableringen af skolens overbygning, som kommunalbestyrelsen i foråret besluttede, at det skulle ske.

Der har ikke været overbygningselever på skolen i Hasle siden 2009, da 9. klasse forlod skolen det år. Skolen havde herefter og frem til nu kun 0.-6. klasse.

Emil Pihl skulle have været til Åvangsskolen i Rønne for at gå i 7. klasse, hvis ikke Svartingedal havde fået overbygningen. Han glæder sig blandt andet over at have fået en ny lærer, som klassen skal have i flere fag. Og så kommer der også nye fag på skemaet.

– Vi skal have fysik (på Kongeskærskolen i Allinge), og så får vi musik igen. Det er jeg glad for. Vi skal også have karakterer i musik, siger Emil Pihl.

7. klasse en gang til

Tea Petersen er ny elev i klassen. Hun begyndte i klassen, da den stadig var 6. klasse, halvanden uge før sommerferien.

– Vi flyttede til Hasle for to år siden, men da der ikke var nogen 7. klasse på skolen her, begyndte jeg på Kongeskærskolen. Men da det blev besluttet, at Svartingedal skulle have en overbygning, flyttede jeg hertil. Jeg skulle faktisk være startet i 8. klasse i år, men jeg tager 7. klasse en gang til, siger Tea Petersen.

– Jeg nyder at være her, og jeg føler mig velkommen, tilføjer Tea Petersen, inden hun og Emil Pihl smutter ind til resten af klassen og første skoledag i 7. klasse.