Bornholm indtager sjetteplads – bruger uddannelse i kampen mod ledighed
Arkivfoto: Berit Hvassum

20. JUN 2019 • 12:32 • AF HENRIK NIELSEN

Bornholm indtager sjetteplads – bruger uddannelse i kampen mod ledighed

Regionskommunen ligger på sjettepladsen over de kommuner, der gør mest brug af uddannelse for at løfte deres borgere ud af ledighed.

Det viser en undersøgelse, som Fagbevægelsens Hovedorganisation har fået lavet, fremgår det af en pressemeddelelse fra LO Bornholm.

– Desværre viser undersøgelsen, at det er postnummeret, der afgør, om ledige kan få bedre kvalifikationer. Så meget mere er det en glæde at konstatere, at Bornholm ligger i top 10 på en delt sjetteplads blandt kommuner, der bruger uddannelsesaktivering, fortæller formand Jens Christian Olsen fra LO Bornholm i pressemeddelelsen.

Det en tendens, som LO Bornholm gerne ser fortsat.

– Bornholm har brug for opkvalificeret arbejdskraft. Og er man midlertidigt sendt på reservebænken i forhold til arbejdsmarkedet, så skal tiden bruges effektivt til at få nogle nye kvalifikationer.

– Vi må opfordre den kommende beskæftigelsesminister til at understøtte kommunernes fokus på opkvalificering af de ledige. Det kan gøres, ved at staten tager sin del af byrden og for eksempel refunderer en større del af kommunernes udgifter til uddannelse, siger han i pressemeddelelsen.

Fakta

Hvor stor en andel udgør uddannelsesaktivering af kommunens samlede aktiveringsindsats (i procent)?

Frederikshavn 56
Vesthimmerland 44
Thisted 43

Bornholm 38

Solrød 3
Ærø 0
Langeland 0