Bornholmerbussen holder stille i Sverige på grund af stående passagerer
Bornholmerbussen afgår fra Hovedbanegården. Pressefoto

14. APR 2019 • 16:14 • AF JAKOB NØRMARK

Bornholmerbussen holder stille i Sverige på grund af stående passagerer

Bornholmerbussen med afgang kl. 14.40 fra København er blevet stoppet af svensk politi ved Øresundsbroen, fordi den kørte med stående passagerer. TV 2/Bornholm rapporterer, at 10 personer ikke kunne få en siddeplads i København, og at bussen fik forbud mod at køre ind i Sverige.

Ifølge Bornholmerbussens direktør, Jørgen Andersen, har det svenske politi begået en fejl. Jørgen Andersen bedyrer, at EU-regler tillader Bornholmerbussen at køre med stående passagerer, fordi busserne er registreret som rutebiler.

– Jeg kender reglerne til hudløshed, men der er en svensk politibetjent, som ikke har sat sig ind i dem, siger han til Bornholms Tidende kort før klokken 16.

Han forventer, at bussen, der allerede er blevet meget forsinket, snart får lov at fortsætte.

– Jeg regner med, den får lov at køre videre, siger Jørgen Andersen.

– Det sidste, jeg har hørt, er, at den stadig holder stille. Heldigvis er færgen forsinket i dag, siger busselskabsdirektøren.

Årsagen til, at bussen kørte med stående passagerer, er ifølge Jørgen Andersen, at flere passagerer dukkede op kort før afgang.

Deres pladser var i mellemtiden solgt til folk, som var mødt op på stoppestedet ved Hovedbanegården uden billet, forklarer Jørgen Andersen. De sent ankomne fik lov til at stige ombord, selv om der ikke var noget sæde til dem.