Mor til U14-spiller forstår det godt: Derfor melder klubberne afbud til kampe på Bornholm
Klemt i en bornholmsk sandwich. Foto: Berit Hvassum

23. OKT 2017 • 08:31SPORT • AF TOMMY KAAS

Mor til U14-spiller forstår det godt: Derfor melder klubberne afbud til kampe på Bornholm

– Jeg forstår så sandelig godt, at klubberne fra Sjælland melder afbud, selvom det er ærgerligt rent sportsligt.

Sådan lyder det fra Marianne Hansen fra Vallensbæk i kølvandet på den debat, der i sidste uge blev affødt af sportsredaktør Kjeld Lundbæks opråb om, at for mange klubber ovrefra melder afbud til håndboldkampe på Bornholm.

Marianne Hansens U14-hold skulle til Bornholm søndag den 1. oktober, hvor kampstarten mod Team Bornholm var sat til klokken 13.45.

Hun fortæller, at kampprogrammet var kommet meget sent, og at der derfor ikke var mulighed for megen planlægning.

– Det resulterede i, at vi skulle hjemmefra klokken seks for at nå toget fra Københavns lufthavn klokken 6.36 mod Ystad og med ankomst på Bornholm klokken 9.50, fortæller Marianne Hansen.

– Derefter ventetid på fire timer før kampstart – det er simpelthen for dumt, lyder det.

Blandt andet derfor – og fordi holdet først var hjemme klokken 21.30 om aftenen – kan hun altså godt forstå, at det nogle gange bliver til afbud fra de sjællandske klubber.

I hendes eksempel var håndbolddrengene på farten i 15 og en halv time – tillige med udgifter for spillerne, som hun bemærker.

– Det er fandeme ikke okay, når drengen skal op og i skole mandag morgen. Slet ikke når alle kampe mod Team Bornholm skal ligge senest klokken 12.00 om søndagen, så de kan komme hjem i ordentlig tid. Hvorfor den forskelsbehandling? spørger Marianne Hansen.

Curlingbørn
Hendes indlæg i debatten bliver ikke just vel modtaget på Bornholm.

– Hvis man vil sin sport seriøst så kan man ligeså godt vende de små curlingbørn til at det er helt normalt at man rejser derhen hvor stævnet er, lyder svaret fra Christian Andreasen, der har mange rejser om året med det bornholmske cykelhold BHS-Amleborg.

Den tidligere Team NH-spiller Mille Voigt Hansen stemmer i og bemærker, at den rejse, som Marianne Hansen beskriver, svarer til det, som de bornholmske hold er ude i, ofte hveranden weekend.

– Jeg ser det fra sjællændernes synspunkt. Det er lang tid og mange penge at bruge på en kamp. Men det er kun en kamp i løbet af en hel sæson. En dag, som faktisk kan blive udnyttet til et socialt formål og give noget sammenhold på holdet, foreslår Mille Voigt Hansen.

Monica Noppenau Buhl fra Hillerød blander sig også i debatten, som foregår på tidende.dk.

Hun har for over 20 år siden fejret fødselsdag på netop sådan en håndboldtur til Bornholm – og det var oven i købet før mor og far kunne kunne følge hendes færden via mobilen, som hun fortæller.

– Hvor er det dog skammeligt, at der i dagens håndbolddanmark er så sløj en indstilling, lyder det fra Monica Noppenau Buhl.

Se flere udpluk af debatten her: