13. NOV 2017 • 09:36UDLAND

Trump er i strålende selskab med filippinsk leder og drabsmand

Ved afslutningen af asiatisk topmøde taler USAs præsident kort om menneskerettigheder med præsident Duterte.

Donald Trump, USAs præsident, bedyrer efter et møde med Filippinernes kontroversielle leder, Rodrigo Duterte, at han har et "strålende forhold" til den tidligere drabsmand.

De to havde et separat møde i forbindelse med et asiatisk topmøde i Manila.

Her bragte Trump spørgsmålet om menneskerettigheder op over for Duterte. Det siger en talskvinde for Det Hvide Hus ifølge Reuters.Duterte er blevet mødt med kritik ude i verden for sin meget barske måde at bekæmpe narkoforbrydere på. Han har givet politiet bemyndigelse til at skyde for at dræbe fok, der handler med narko.

Han og Trump talte under deres korte møde om Islamisk Stat og narko.

- Menneskerettigheder blev i den forbindelse kort behandlet om Filippinernes kamp mod ulovlig stoffer, siger Trumps talskvinde.

En talsmand for den filippinske regering benægter, at de to mænd talte om menneskerettigheder.

- Vi er en allieret. Vi er en vigtig allieret, fortalte Duterte ved starten af mødet med Trump.

Mødet i den asiatiske samarbejdsorganisation Asean var sidste stop på Trumps 12 dage lange rundrejse i Asien.

Duterte har ved flere lejligheder pralet af, at han personligt har dræbt andre mennesker.Under et besøg i Vietnam i sidste uge fortalte Duterte, at han som 16-årig dræbte en anden person med kniv, fordi denne stirrede på ham.

Trump blev i maj kritiseret for under en telefonsamtale med Duterte at have rost ham for hans metoder til at bekæmpe narkohandlere. Det er et "strålende arbejde", sagde han.

Duterte vandt valget i Filippinerne sidste år på et løfte om udrydde narkokriminalitet.

Siden har politiet dræbt 3967 formodede narkoforbrydere ifølge AFP.USAs tidligere præsident, Barack Obama, var meget kritisk over Dutertes linje. Det fik den filippinske præsident til at kalde ham en "horeunge"./ritzau/

Mest læste