11. OKT 2017 • 11:42UDLAND

Kenyas parlament har vedtaget omstridt ny valglov

Opposition i Kenyas parlamentet boykottede en afstemning om ændring af valglov, der har fået skarp kritik.

Kenyas parlament har onsdag vedtaget en omstridt ændring af landets valglove.

Den fastslår, at hvis en kandidat trækker sig fra et præsident-omvalg, så vinder den anden kandidat automatisk.

Ændringen er blevet stærkt kritiseret af oppositionen, hvis parlamentarikere boykottede afstemningen.Oppositionslederen Raila Odinga trak tirsdag sit kandidatur til et kommende omvalg. Han tabte et præsidentvalg i august, som siden er blevet annulleret.

Den 72-årige Odinga trak sig officielt, fordi der ifølge ham ikke er blevet gennemført de nødvendige reformer, som kunne modvirke "uregelmæssigheder og ulovligheder" ved omvalget.Men iagttagere siger, at oppositionen står svagt i forhold til den siddende præsident Uhuru Kenyatta.Omvalget er fastsat til 26. oktober. En domstol i Nairobi afgjorde onsdag, at en kandidat, Ekuru Aukot, som også var opstillet i august, kan være opstillet ved omvalget.

Mange har frygtet, at en gentagelse af valget vil få etniske konflikter til at blusse op.Mindst 37 mennesker blev dræbt efter præsidentvalget i august.Og ved et omstridt valg i 2007 blev over 1200 mennesker dræbt under voldsomme uroligheder. De fleste blev ifølge en kenyansk menneskerettighedsgruppe dræbt af politiet.

Uhuru Kenyatta vandt i første omgang valget i august over Odinga, men det valg blev altså kendt ugyldigt af højesteret. Det skete blandt andet efter protester om svindel fra Odinga.

Odinga har gennem mange år forsøgt at blive Kenyas præsident. Og dette valg blev af flere iagttagere set som hans sidste mulighed for at lykkes.

/ritzau/Reuters

15. DEC 2017 • 20:40 FOR ABONNENTER

Nordbornholms Byggeforretning med nyt stort overskud

15. DEC 2017 • 19:18

Eftersøgt mand fundet død

15. DEC 2017 • 18:32

Kritik af Bjarne Hansen vokser

15. DEC 2017 • 18:05 FOR ABONNENTER

Her drukner årets julehandel i regn

15. DEC 2017 • 15:28 FOR ABONNENTER

Uventet mange turister overrasker nye caféejere

Mest læste