19. MAR 2017 • 15:08UDLAND

Tidligere britisk leder langer ud efter ultra-brexister

Storbritanniens tidligere premierminister John Major kritiserer partifæller for at ville bryde helt med EU.

Den tidligere britiske premierminister John Major kritiserer i hårde toner, hvad han kalder “ultra-brexister" i det konservative parti. Han beskylder dem for at ville bryde fuldstændigt med EU.

Den tidligere konservative regerings- og partileder skriver i et indlæg i avisen Mail on Sunday, at denne "ultra-gruppe" vandt EU-folkeafstemningen sidste år ved hjælp "af falske kendsgerninger og urealistiske løfter".

- De råber nu efter alle, som siger dem imod, skriver Major og kalder gruppens adfærd for "totalt ubritisk".

Major advarer om, at briterne vil komme til at stå dårligt "på enhver måde", hvis landet ikke kæmper for at få en god aftale med Bruxelles og i stedet blot forlader sig på verdenshandelsorganisationen WTOs regler for verdenshandel.

Kritikken menes navnligt at være rettet mod fremtrædende EU-modstandere i regeringen som udenrigsminister Boris Johnson, tidligere justitsminister Michael Gove og en anden tidligere partileder, Iain Duncan Smith.

Ifølge Major står "ultra-brexisterne" for "ondsindede, personlige angreb" på alle politiske modstandere. Han mener, de frygter, at deres triumf med at tage deres land ud af EU vil blive forhindret.

- Det er på tide, at dette mindretal, som råber af alle med andre meninger end dem selv, ændrer kurs. Det er ikke blot frastødende, men også dybt udemokratisk og dybt ubritisk, skriver Major.

Han tilføjer, at gruppen fejlagtigt havde forsikret vælgerne om, at briterne ville beholde deres plads i EUs indre marked, og at der ikke ville komme en ny skotsk folkeafstemning om uafhængighed.

- Begge dele var falske løfter som så meget andet, hedder det.

John Major, som kom til magten efter Margaret Thatcher, var britisk premierminister i syv år indtil 1997./ritzau/

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste