11. JUL 2018 • 12:45SPORT

Sidste års vinder af den grønne trøje forlader Touren

På grund af sygdom fortsætter Michael Matthews ikke i årets Tour de France, hvor 5. etape køres onsdag.

Vinderen af den grønne pointtrøje i sidste års Tour de France, australske Michael Matthews (Sunweb), forlader årets løb på grund af sygdom.

Det oplyser Sunweb-holdet før onsdagens 5. etape.Michael Matthews vandt foruden den grønne pointtrøje to etaper i Touren i 2017. I alt er han noteret for tre etapesejre i det franske etapeløb.

Dermed er Sunweb nede på syv ryttere i årets løb. Blandt de ryttere er danske Søren Kragh Andersen. På onsdagens etape kører han igen rundt i den hvide ungdomstrøje som den førende i ungdomskonkurrencen.

Michael Matthews lå inden onsdagens etape samlet nummer ni. Han blev nummer syv på 1. etape, og han var med til at køre en femteplads hjem i holdtidskørslen på 3. etape.

Australieren var blandt favoritterne til etapesejren onsdag. Her skal rytterne ud på en kuperet etape, der særligt på de sidste 100 kilometer er præget af små, skarpe stigninger, som man kender dem fra Ardenner-klassikerne.Det er ventet, at klassikerryttere og bakkeduelige sprintere vil sætte næsen op efter etapesejren i en forventeligt hektisk finale, hvor den sidste kilometer stiger gennemsnitligt 4,8 procent på vejen til målstregen.Også Lotto Soudals belgier Tiesj Benoot opgiver at fuldføre. Efter sit styrt under tirsdagens 4. etape opgiver han ligeledes at fortsætte på de franske landeveje.

/ritzau/

Mest læste