17. JUL 2017 • 06:32SPORT

Dansk EM-helt: Pludselig lå jeg begravet i mennesker

Sanne Troelsgaard husker, at hun hoppede, og derefter lå hun nederst i dynge af glade landsholdsspillere.

Fodboldspilleren Sanne Troelsgaard blev søndag matchvinder for det danske kvindelandshold i EM-åbningen mod Belgien.

Efter fem minutter headede hun Danmark i front, efter at den belgiske keeper havde vippet et frispark fra Pernille Harder op på overliggeren.

Trods et massivt belgisk pres i store dele af opgøret endte det med en dansk 1-0-sejr.- Jeg spurgte Pernille; i hvilket hjørne vil du sparke? Det fortalte hun mig så.

- Da jeg som det næste ser bolden oppe i luften, tænkte jeg, at jeg hellere må hoppe op til den.- Hvis jeg ikke ramte den, så kunne jeg forhåbentlig bruge min fysik, så en af de andre ville få bolden.

- Det næste, jeg kan huske, er, at der ligger ti ovenpå mig, siger Sanne Troelsgaard om jublen efter den danske drømmestart.Kort efter begyndte Belgien at styre kampen. Matchvinderen indrømmer da også, at danskerne kom til at spille lidt for nervøst og primitivt i premierekampen.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi turde spille mere. Vi slog lange bolde i de første ti minutter, som var planen, men vi endte med at gøre det i hele første halvleg.

- Men der var mange nerver, og det var den første kamp, siger Troelsgaard.

Den hårdt tilkæmpede sejr er dog ikke noget, der giver bekymring hos holdets største stjerne, Pernille Harder.- Vi førte 1-0 og ville holde føringen. Så det handlede om at beskytte målet, og det gjorde vi, siger Harder.- Det var vigtigt med tre point i den første kamp. Nu er vi startet godt ud og har selvtillid til de næste kampe, siger hun.

Danmark møder torsdag de hollandske EM-værter, der åbnede turneringen med en 1-0-sejr over Norge i gruppe A.

Dermed har Danmark og Holland hver tre point. Belgien og Norge har nul.

De to bedste hold fra gruppen går videre til kvartfinalerne.

/ritzau/

Mest læste