25. SEP 2015 • 00:01ERHVERV/POLITIK

Borgmestre: Med flere flygtninge må vi spare på velfærden

På grund af øgede udgifter til flygtninge vil mindst 18 kommuner i år eller næste år spare på velfærden til andre borgere.

Den kommunale service til børn og ældre må nedjusteres i flere kommuner, da udgifter til flygtninge presser økonomien. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har lavet en rundspørge blandt 92 af landets kommuner, der modtager flygtninge. 52 kommuner har svaret, og af dem tilkendegiver to ud af tre, at tilskuddet fra staten ikke kan dække udgifterne.

Fra 18 borgmestre lyder det, at udgiften til det stigende antal flygtninge betyder, at der må skæres på andre serviceområder i kommunen.

I Allerød Kommune nord for København forventer borgmester Jørgen Johansen (K), at udgifter til at hjælpe flygtninge vil betyde et årligt minus på 20-25 millioner kroner, svarende til 1,6 procent af kommunens budget. Det betyder besparelser mange andre steder, siger han til Jyllands-Posten.

I Kommunernes Landsforening (KL) har man igangsat en undersøgelse for at få mere viden om forholdet mellem indtægter og udgifter på flygtningeområdet.

»Det gør vi netop, fordi vi har hørt, at der er en del kommuner, der er nødt til at tage fra andre områder for at give til dette område, og det var ikke meningen,« siger formand, Martin Damm, til Jyllands-Posten.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har ikke ønsket ikke at kommentere sagen over for avisen.

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog