11. FEB 2018 • 09:32ERHVERV/POLITIK

Afgået borgmester hæver eftervederlag i strid med partilinje

Eftervederlag skal være et sikkerhedsnet, mener SF. Men Ninna Thomsen (SF) hæver det, selv om hun har nyt job.

Københavns netop afgåede sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) skal være ny direktør for Mødrehjælpen.

Selv om hun dermed er sikret en god løn, vælger hun at hæve et eftervederlag på godt en million kroner, som hun har ret til efter to borgmesterperioder. Det skriver Politiken.Samme dag, som hendes nye ansættelse blev offentliggjort, fremsatte SF i Folketinget et forslag om, at der bør ske modregning i eftervederlaget for anden indkomst. Enhedslisten stod også bag forslaget.

De to partier mener, at eftervederlaget kun skal være et sikkerhedsnet for afgåede borgmestre, som efter endt embedsperiode ikke har anden fast indkomst.

I de seneste uger har der været fokus på eftervederlag, efter at Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, sagde ja tak til sit vederlag, selv om at han begyndte i en ledende stilling i et nyt job.Ninna Thomsen oplyser til Ritzau, at hun fortsat er medlem af SF.

- Ja, jeg er medlem. Jeg har valgt at følge de regler, som er besluttet i folketinget, om, hvor meget eftervederlag og pension jeg skal have som borgmester.

- Det tror jeg i virkeligheden, at de fleste mennesker ville vælge at gøre, siger hun til Ritzau.Spørgsmål: Det er i strid med SFs politiske linje. Hvad tænker du om det?

- Jeg har ikke flere kommentarer til det.Forslaget i Folketinget fra Enhedslisten og SF skal ensarte reglerne, så der fremover sker modregning i eftervederlag til borgmestre og regionsrådsformænd i samme omfang som for folketingsmedlemmer og ministre.

De to partier mener, at det er en forglemmelse, at der ikke blev skabt ens forhold for alle politikere, da reglerne blev justeret for to år siden.

Regeringen og Socialdemokratiet støtter ikke forslaget om modregning, som der dermed ikke er flertal for.

Indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) bakker ikke op om forslaget med henvisning til, at der forrige år "er fundet en samlet løsning for borgmestre og regionsrådsformænd".

- Regeringen er ikke indstillet på allerede igen at se på et enkelt element af vederlæggelsen til de to grupper, siger han./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER

Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning

19. FEB 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER

Politiker i chok: Det her er rivegalt

19. FEB 2019 • 15:17 FOR ABONNENTER

Lammene blev hans skæbne

19. FEB 2019 • 14:20 FOR ABONNENTER

Peter og Jess på gyngende grund blandt aktivister

Mest læste