26. MAJ 2018 • 12:36ERHVERV/POLITIK

Genmab stopper forsøg: Analytiker spår aktiefald mandag

Et forsøg, der inkluderede Genmabs kræftmiddel Darzalex, afbrydes. Det vil skuffe investorer, lyder vurdering.

En meddelelse lørdag fra den danske biotekvirksomhed Genmab kan meget vel komme til at koste selskabets aktionærer både millioner og milliarder af kroner på mandag.Sådan lyder vurderingen fra senioranalytiker ved Sydbank Søren Løntoft Hansen.Genmab og partneren Janssen har stoppet et forsøg med kræftmidlet Darzalex i kombination med midlet Tecentriq som behandling for ikke-småcellet lungekræft.

Den meddelelse vil ifølge analytikere få en naturlig konsekvens:- Aktiekursen vil unægteligt kommer under pres på mandag, siger han.

Darzalex er godkendt til behandling af knoglemarvskræft, og der har den stadig et stort økonomisk potentiale ifølge Søren Løntoft Hansen. Det potentiale har hjulpet Genmab-aktien op det seneste år.

- Man har så holdt øje med, om Darzalex virker udenfor knoglemarvskræft. Blandt andet ikke-småcellet lungekræft, som det studie, man afbryder, handler om, forklarer Søren Løntoft Hansen.- Der havde investorerne måske sat næsen op efter, at det kunne virke uden for knoglemarvskræft. Derfor vil vi formentlig se aktien komme under pres på mandag, når markedet åbner.

- Der skulle måske være lagt op til et behersket kursfald. Men jeg tror det bliver noget kraftigere, end den værdi der er indregnet i den nuværende aktiekurs.

Han peger på, at kursfaldet kan forværres, fordi de manglende resultater fra studiet kan give de næste voldsomme kursstigninger lange udsigter.Derfor vil nogle investorers egne strategiske overvejelser måske få dem til at forlade aktien, vurderer Søren Løntoft-Hansen.

Når analytikere og investorer har lommeregneren fremme for at udregne Genmabs værdi, udgør Darzalex potentiale til mere end behandling af knoglemarvskræft et milliardbeløb ifølge Søren Løntoft-Hansen.

- For nuværende er der indregnet mellem 500 millioner til en milliard dollar, hvoraf noget af det er relateret til ikke-småcellet lungekræft, siger han.

Det svarer til et spænd på mellem 3,2 milliarder og 6,4 milliarder kroner./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

21. MAJ 2019 • 11:10 FOR ABONNENTER

Miljøet mellem husene er med i ny lokalplan

21. MAJ 2019 • 11:08 FOR ABONNENTER

Byforening er tilfreds med ny lokalplan

Mest læste